Hem NYHETER Elon når över 400 butiker när Audio Video byter namn till Elon Ljud & Bild

Elon når över 400 butiker när Audio Video byter namn till Elon Ljud & Bild

Publicerat av: Redaktionen

Elon har under det senaste året presenterat flera nya samarbeten och även gjort en omvandling av varumärke och butiker.

Elon når över 400 butiker när Audio Video byter namn till Elon Ljud & Bild 2

Stefan Lebrot VD Elon Group

Som en del av samarbetet med Electra byter nu alla 92 Audio Video-butiker namn till Elon Ljud & Bild. Elon är numera både Sveriges och Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror, med över 400 butiker bara i Sverige.

“De svenska hemmen blir allt mer digitaliserade och många behöver råd kring hur man bäst navigerar i elektronikdjungeln,” säger Stefan Lebrot, vd på Elon Group. “Med en oöverträffad lokal närvaro och en satsning på rådgivning och service står vi väl positionerade att hjälp svenskarna med digitalisering i vardagen, oavsett var i landet man bor.”

I april ingick Elon Group och Electra Gruppen ett samarbetsavtal som i första hand berör Sverige men på sikt även Norden. Som en del av samarbetet byter nu alla 92 Audio Video-butiker namn till Elon Ljud & Bild den 19 november. Det ger butikerna möjlighet att vara med i båda kedjorna och bredda sitt utbud till kund.

“Genom att Audio Video byter namn till Elon Ljud & Bild skapar vi en ny stark konstellation inom hemelektronik och vitvaror,” säger Anneli Sjöstedt, vd på Electra Gruppen, som äger Audio Video. “Det är nu tydligt att vi nu med Elon blir största fackhandeln inom hemelektronik och vitvaror i Norden.”

Under kommande år planeras samarbetet mellan Electra Gruppen och Elon att fördjupas ytterligare, med exempelvis gemensamma digitala erbjudanden och kundklubbar.

“Det finns egentligen inga gränser för hur djupt vårt samarbete kan gå, så länge det gynnar våra kunder,” säger Stefan Lebrot, vd på Elon Group “Det skapar fantastiska möjligheter för både innovation och kreativitet på en marknad som ständigt förändras.”

Relaterade Artiklar