Vätternrundan och Blocket lanserar Blocket Cykling
Hem NYHETER Vätternrundan och Blocket lanserar Blocket Cykling

Vätternrundan och Blocket lanserar Blocket Cykling

Publicerat av: Redaktionen

Fler och fler cykelentusiaster vill köpa sin cykel begagnad eller till och med hyra en bra cykel för ett särskilt lopp.

Vätternrundan och Blocket lanserar Blocket Cykling 2Nu lanserar Vätternrundan och Blocket en ny popup-sajt tillsammans. Syftet är att främja en hållbar cykelhandel och erbjuda bra cyklar till priser som gör att fler kan cykla.

På Blocket säljs över hundra tusen cyklar varje år. Efterfrågan är stor och åtta av tio cyklar får en ny ägare redan inom en vecka. En anledning till den stora efterfrågan är att intresset för cykling stadigt ökar i Sverige. Motionsloppen växer i antal och cykeltyperna blir allt fler.

För att underlätta fyndet av drömcykeln lanseras nu Blocket Cykling – en version av Blockets stora utbud av cyklar, som visar ett urval av mer exklusiva varumärken och mer avancerade cyklar. På uppdrag av Vätternrundan har en särskild filtreringsfunktion byggts som ger snabb tillgång till exempelvis begagnade gravelbikes, elcyklar och racers. På Blocket Cykling går det dessutom att filtrera fram uthyresannonser så att deltagare i olika lopp enklare kan hitta en cykel att hyra på plats.

– Vätternrundan jobbar aktivt för en hållbar utveckling och cykeln är en symbol för fysisk aktivitet, hälsa och miljömedvetenhet. Vår vision är att få fler att cykla, och för att nå den visionen behöver trösklarna sänkas. Alla varken vill eller har möjlighet att köpa en ny cykel, utan skulle hellre vilja hyra eller köpa en begagnad. Därför känns samarbetet med Blocket spännande och kommer förhoppningsvis göra att fler både vill och kan ägna sig åt cykling som träningsform, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Genom Blocket Cykling kan de som säljer cyklar lättare nå ut till rätt köpare.

– Blocket har funnits i 20 år och i en tillbakablick kan vi se att förr var det mest herr- eller damcykel som gällde. Nu ökar sökningarna på alla möjliga cykeltyper och tekniska tillbehör. Därför känns det extra roligt att bygga en popup-sajt med Vätternrundan. De har spetskunskapen om cykling och Blocket har 5 miljoner potentiella cyklister som besöker oss varje vecka. Tillsammans vill vi främja en hållbar och inkluderande begagnathandel av cyklar, säger Cecilia von Krusenstierna, marknadschef på Blocket.

Blocket Cykling kommer att ligga under blocket.se samt på cykla.se – ett initiativ från Vätternrundan som syftar till att öka intresset för cykling i Sverige.

4 x hållbara fakta om cyklar

  • Tack vare svenska folkets begagnathandel av cyklar på Blocket 2017 kunde nytillverkningen av över 600 ton aluminium och stål undvikas totalt. Att producera metaller är en energikrävande process och tär på planetens begränsade resurser. Därför gör man en stor insats genom att köpa, sälja och hyra begagnade cyklar.
  • De mest sökta varumärkena på Blocket just nu är 1.) Crescent, 2) Scott, 3) Skeppshult, 4.) Trek och 5.) Canyon.
  • Cykelkategorin på Blocket har just nu i snitt en halv miljon besökare i veckan
  • Enligt Blockets undersökning, i samarbete med Kantar Sifo, uppger en dryg tredjedel av svenska folket (37%) att de kan tänka sig att hyra en cykel. Mer än hälften (54%) av unga kvinnor kan tänka sig att hyra en cykel, vilket är den högsta siffran bland grupperna.

Relaterade Artiklar