Hem DETALJHANDEL UPS första hemleverans med drönare har landat

UPS första hemleverans med drönare har landat

Publicerat av: Redaktionen

För första gången någonsin har medicin transporterats med drönare direkt hem till en konsument.

UPS första hemleverans med drönare har landat 3Premiärflygningen var ett resultat av samarbetet mellan UPS och CVS Pharmacy och ett första steg för UPS att testa drönarleveranser mot detaljhandeln.

Tidigare i år ingick UPS och deras nya tjänst UPS Flight Forward i nya samarbeten med bland andra CVS Pharmacy, AmerisourceBergen och hälsovårdsföretaget Kaiser Permanente.

Samarbetena byggde till stor del på att leverera sjukvårdsprodukter mellan olika campus eller sjukhus och de olika hälsovårdsföretagen. Men UPS hoppades också kunna göra leveranser direkt till konsument, vilket man nu har lyckats med.

UPS har, tillsammans med CVS Pharmacy, genomfört den första kommersiella drönarleveransen av medicinska produkter i USA. Medicinen transporterades från ett av CVS apotek direkt till två olika konsumenters hem med hjälp av drönarsystemet M2, tillverkat av UPS partner Matternet. Förhoppningen är att i framtiden också implementera kunskapen från projektet mot detaljhandeln.

– Vi har nu möjlighet att erbjuda olika leveranslösningar med drönare, skräddarsydda för att tillgodose kundernas behov av snabbhet och bekvämlighet. Att leverera medicin med drönare direkt till kundernas hem kan förbättra patientupplevelsen avsevärt. Vi är glada över att bygga nya tjänster som kommer att spränga förlegade uppfattningar om hur, när och vart varor kan levereras, säger Scott Price, chief strategy and transformation officer på UPS

Drönare flög från ett av CVS apotek i Cary, North Carolina, direkt till kundernas hem. Drönare flög obemannat, men under övervakning av en pilot som stod redo att ingripa vid behov. Väl på plats sänktes paketet ner från drönaren via en kabel och placerades utanför huset. En av kunderna som tog emot paket har idag svårt att ta sig fram och tillbaka från CVS för att hämta upp sina mediciner på grund av sin sjukdom – en typ av kund som förhoppningsvis kommer ha stor nytta av likande leveranser i framtiden.

Redan i mars 2019 började UPS, i samarbete med drönarföretaget Matternet, med drönarleveranser som komplement till markbaserade logistiktjänster för leveranser av bland annat medicinska prover till sjukhus i vissa delar av USA. Då arbetade UPS tillsammans med WakeMed i Raleigh, NC, för att leverera sjukvårdsprodukter mellan deras olika anläggningar. Med insikter från det projektet expanderar nu UPS för att också kunna hjälpa the University of Utah i ett liknande projekt.

I september 2019 godkändes UPS Flight Forward av den amerikanska flygmyndigheten, FAA, som USA:s första drönarflygbolag. Det innebär att företaget har samma juridiska beteckning som ett flygbolag och att man får flyga så många drönare man behöver för att möta efterfrågan på leveranser.

Relaterade Artiklar