Hem NYHETER UCaaS, vad är det? Den ultimata guiden!

UCaaS, vad är det? Den ultimata guiden!

Publicerat av: Redaktionen

Ännu en förkortning tänker du säkert. Räcker det inte med ROI, KPI och SaaS? Kanske. Kanske inte.

UCaaS, vad är det? Den ultimata guiden! 5I det här inlägget ska vi reda ut vad UCaaS är, hur det fungerar, vad det kostar och varför det används av så många.

UC som tjänst, vad är det?

Med UC eller Unified Communications menar man helheten i ett företags kommunikation. Allt ifrån telefoni, chatt, e-mail och video. Det är ett samlingsnamn som innebär att man samlar olika typer av kommunikationsmedel i ett och samma verktyg. Precis som inom IT går trenden för Unified communications mot SaaS (Software as a Service), ett affärsupplägg med en prenumerationsbaserad tjänst. Det är något som vi kallar UCaaS eller Unified Communications as a service.

Det här inkluderas i en UCaaS-tjänst

”Flexibel, anpassningsbar och ständigt föränderlig”

UCaaS, vad är det? Den ultimata guiden! 6Är orden jag själv skulle beskriva en bra UCaaS med. För visst är det viktigt att inte hamna i samma träsk som tidigare, med de fysiska växlarna, utan landa i en tjänst som hela tiden utvecklas och drivs framåt av ett innovativt tänkande gäng. Så att ni alltid har den senaste tekniken och de bästa tjänsterna för ert företag.

Fördelar med UCaaS

Idag är fördelarna med UCaaS många, de tidiga varianterna av UC innebar ofta stora investeringar i form av tid, utbildning och hårdvara. Numera gömmer sig lösningarna i molnet istället för i serverrummet vilket innebär en bättre ekonomi, kontinuerliga och kostnadsfria uppdateringar och en enklare administration.

Utmaningen företag hade tidigare var att varje tjänst hade sin app eller program vilket ledde till ett kluster av applikationer. Fragmenteringen var ett faktum. Tänk ett program för telefoni, ett annat för e-mail, ett tredje för chatt och ett fjärde för videokonferenser. En UCaaS-lösning blir alltså uppskattad, logisk och tidsbesparande. Fördelarna med UCaaS är många. Här kommer några:

  1. FlexibeltMed en bra UCaaS-tjänst får ni en smidig och enkel tjänst som är enkel att anpassa och skräddarsy efter just er verksamhet. Integrationer i alla dess formen är vanligt. Spana in dessa!
  2. SkalbartMed en smart licens-modell slipper ni fastna i dyra avtal. Betala enbart för de användarna ni faktiskt använder!
  3. Enkel administrationSlipp onödiga kötider för att sköta enkla ärenden. En smart lösning ger er möjlighet att administrera det mesta själva. I Easy Teams kan du t.ex. sköta alltifrån porteringar och öppettider till att lägga till användare – direkt i mobilen.
  4. Sömlös upplevelseOavsett klient är upplevelsen densamma. Att kunna flytta samtal mellan enheter är både smidigt och enkelt.
  5. Kort startsträcka – lång livstidAtt komma igång med en ny UCaaS går fort och är enkelt. Eftersom tekniken ligger i molnen behöver ni inte oroa er för framtiden, den uppdateras!

Smarta funktioner i en UCaaS

UCaaS, vad är det? Den ultimata guiden! 7Som nämnt tidigare är en av de stora anledningarna till att användandet ökar för varje år tidsbesparingen. Du slipper växla mellan appar när du har allt i en. UCaaS är telekombranschens motsvarighet till en schweizisk armékniv – vilket säger det mesta! Några smarta och uppskattade funktioner är:

Vad kostar en UCaaS-lösning för företag?

Svaret är ofta: betydligt mindre än er nuvarande lösning. Svaret skulle även kunna vara: hur långt är ett snöre. Men riktigt så dryga ska vi inte vara. Självklart kostar lösningarna olika beroende på vem ni vänder er till men tumregeln när det kommer till SaaS-tjänster är att de är en licensbaserad prenumerationstjänst.

Vilket förenklat menas att ni månatligt betalar för de användare ni brukar och det går att växla upp och ner vilket gör att ni slipper betala för användare ni inte brukar. Med en allt-i-ett-klient slipper ni även betala för alla andra system ni har idag, så som chatt- och videoprogram eftersom ni får dem i en UCaaS-tjänst.

Skulle jag tvingas slänga ur mig ett ungefärligt pris för en användare (vänligen citera mig inte) skulle jag säga någonstans mellan 80–200 kr / användare och månad.

Relaterade Artiklar