Hem NYHETER Paketrekord under Black Week!

Paketrekord under Black Week!

Publicerat av: Redaktionen

Smarta paketskåp fortsätter öka i popularitet som leveransalternativ vilket blev väldigt tydligt under veckan kring Black Friday.

Paketrekord under Black Week! 2

Christian Karlander, General Manager Sweden på Instabox

Instabox hanterade under veckan 3 gånger fler paket jämfört med samma period förra året, aldrig förr har så många svenskar valt att få sina paket levererade till Instabox smarta paketskåp där de slipper stå i kö och undviker mänsklig kontakt vid paketuthämtning.

“Black Week är intensiva och roliga dagar för oss, ett startskott på högsäsongen helt enkelt. Volymerna av paket som trillat in under veckan är enormt stora men vi har förberett oss väl och länge inför Black Friday genom att ha ställt ut hundratals nya skåp på kort tid, öppnat fler terminaler, anställt och utbildat mer personal och optimerat våra processer. Det är tydligt att många uppskattar att få en exakt tidsangivelse för paketleveransen redan i kassan samt möjligheten att hämta ut ett paket helt kontaktfritt och utan att behöva stå i kö” säger Christian Karlander, General Manager Sweden på Instabox.

Instabox har satsat mycket resurser på att bygga ut sin leveransinfrastruktur i Sverige och paketvolymerna som företaget hanterar varje vecka ökar kraftigt. 7 dagar i veckan levererar Instabox paket till de ca 1000 paketskåp som finns utplacerade från norr till söder.

“Många av de hundratusentals paket som näthandlades under helgen ligger redan i skåpen och väntar på sin mottagare eller har redan blivit upphämtade. Vi är väldigt nöjda med hur våra system har hanterat denna massiva volym där vi lyckats bibehålla korrekta uträkningar och estimat gällande fyllnadsgrad och upphämtningstider etc och därmed kunnat fortsätta hålla våra leveranslöften. Det syns också på våra kundomdömen från perioden som är väldigt positiva.” fortsätter Christian Karlander.

Relaterade Artiklar