Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Uber lanserar ansiktsmatchning för ökad säkerhet

Uber lanserar ansiktsmatchning för ökad säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Uber en ny säkerhetsfunktion i förar- och leverantörsversionerna av appen – Real Time ID Check.

Uber lanserar ansiktsmatchning för ökad säkerhet 3Funktionen innebär att förare och leveranspartners ombeds att stanna och ta en bild på sig själva vid slumpmässigt valda tillfällen, för att säkerställa att ingen obehörig har tillgång till och använder deras konton.

Den nya ansiktsverifieringsfunktionen går ut på att förare och leveranspartners som använder någon av Ubers appar ombes stanna till och ta en bild på sig själva.

Detta kan ske när som helst, som till exempel i samband med inloggning på appen eller mellan resor och leveranser.

Om bilden inte matchar användarens profilbild eller om kontrollen inte genomförs, så kan kontot ifråga komma att stängas ner.

–  Real Time ID Check är en viktig säkerhetsfunktion som är ytterligare ett exempel på hur teknologi kan förbättra säkerhet. Med funktionen vill vi motverka bedrägeri och att användare lånar varandras konton, och på så sätt se till att Uber är en säker plattform för alla där alla användare faktiskt är vilka de utger sig för att vara, säger Jamie Heywood, Ubers Europachef.

För att skydda alla användares integritet kommer förare och leveranspartners kunna välja mellan en automatisk kontroll med hjälp av biometrisk teknologi eller en manuell kontroll som genomförs av en medarbetare på Uber. Om en användare som har beställt en resa eller en matleverans misstänker att en förare eller leverantör inte är vem de utger sig för att vara så kommer en uppmaning om ansiktsmatchning skickas ut automatiskt.

Real Time ID Check är en i raden av flera säkerhetsfunktioner som Uber lanserat i Sverige den senaste tiden. Andra nya säkerhetsfunktioner inkluderar deaktivering av resenärer som konstant får låga betyg och negativ feedback från förare, Ride Check som genom pushnotiser stämmer av att allt är i sin ordning om resan skulle få ett oväntat stopp och Bike Lane Alert som uppmärksammar resenärer på cykelbanor i samband med att de ska kliva ur bilen.

Relaterade Artiklar