Tysta skrivare smyger in på kontoret
Hem NYHETER Tysta skrivare smyger in på kontoret

Tysta skrivare smyger in på kontoret

Publicerat av: Redaktionen

Den nya serien LED-skrivare från Brother har alla de kvaliteter som kontorsanvändare behöver.

Tysta skrivare smyger in på kontoret 2L3000-modellerna är flexibla och snabba, användarvänliga – och så tysta att ljudet kan överröstas av ett vanligt samtal. De kostar från 2 232 kr exklusive moms.

Vad är det viktigaste när företag köper nya skrivare till sina kontor? Här tänker vi inte på de stora, tunga maskiner som står i avskilda, luftkonditionerade rum. Vi menar i stället de skrivare som exempelvis matar på inne på avdelningarna hos stora organisationer, eller på SMB-baserade kontor.

De måste naturligtvis vara snabba och pålitliga för att klara av hård belastning med hundratals dokument som skrivs ut flera timmar i följd.

Skrivarna måste dessutom vara flexibla och användarvänliga, och kompatibla med både Wi-Fi- och kabelbaserade nätverk så att de kan skriva ut via mobiler och surfplattor, helst dubbelsidigt.

Utskrifterna måste vara av hög kvalitet med tydliga siffror och bokstäver, både i färg och svartvitt. LED-tekniken garanterar allt detta.

Den ekonomiska aspekten måste självklart också tillgodoses. Såväl inköpspris som driftkostnad måste ligga på en rimlig nivå, till exempel med toner som räcker till tusentals sidor.

Slutligen ska personalen kunna arbeta i närheten av skrivaren utan att ens märka av den. Det innebär att användarna ska kunna stå precis bredvid skrivaren och ändå inte behöva höja rösten från normal samtalston när den är i gång.

Alla dessa krav och förväntningar tillgodoses – eller överträffas – av Brothers nya L3000-serie med LED-baserade skrivare. Med sina 47 dB är de bland de tystaste på marknaden. Det är till och med 3 dB lägre än det som kännetecknar ett ”tyst kontor” i England.

Något för alla – både stora och små

Brothers nya L3000-serie består av fyra modeller – två standardskrivare, en allt-i-ett-skrivare och en allt-i-ett-skrivare med fax. Alla enheter skriver ut i svartvitt såväl som i färg.

Det innebär att L3000-serien kan erbjuda en maskin som motsvarar varje önskemål och budget samtidigt som den tillgodoser utskriftsbehoven på de flesta svenska kontor.

Dessutom kan Brother leverera de nya LED-skrivarna i kombination med en MPS-lösning. Managed Print Services innebär att Brother övervakar driften och garanterar automatisk leverans av förbrukningsmaterial. Med en MPS-lösning får du aldrig slut på bläck eller toner, och många upplever att de sparar mycket pengar på upplägget.

Starka kvaliteter

Alla modeller i Brothers L3000-serie har magasin för 250 pappersark. Våra normala toners räcker till upp till 1 000 sidor, men vi har även större toners som klarar upp till 3 000 sidor i svartvitt och 2 000 sidor i färg. Det ger ett mycket lägre pris per utskriftssida.

MFC-modellen med fax har en automatisk dokumentmatare för 50 ark som gör det enkelt att arbeta med stora dokument vid skanning, kopiering och fax. Dessutom har nästan alla L3000-modeller automatisk dubbelsidig utskrift, vilket sparar papper.

Beroende på modell är utskriftshastigheten antingen 18 eller 24 sidor per minut. De större modellerna hanteras med en stor pekskärm på 9,3 cm, och två av dem har integrerad närfältskommunikation (NFC). NFC innebär att du bara behöver hålla din NFC-kompatibla mobiltelefon i närheten av skrivaren i en sekund, därefter skrivs filen ut direkt från mobilen.

Priser och leverans

Brothers nya LED-baserade L3000-serie med skrivare och allt-i-ett-modeller är tillgängliga via Brothers återförsäljare i hela landet.

HL-L3210CW-skrivaren med trådlös nätverksanslutning kostar 2 232 kr exklusive moms

(2 790 kr inkl. moms).

HL-L3270CDW har NFC och snabbare utskrifter. Den kostar 2 952 kr exklusive moms

(3 690 kr inkl. moms).

DCP-L3550CDW har en stor pekskärm på 9,3 cm och kostar 3 592 kr exklusive moms

(4 490 kr inkl. moms).

MFC-L3750CDW kan faxa, skriver ut 24 sidor per minut och kostar 4 232 kr exklusive moms

(5 290 kr inkl. moms).

Relaterade Artiklar