Hem PRODUKTNYHETER Två nya färger dyker upp i Audio Pros T3 högtalare

Två nya färger dyker upp i Audio Pros T3 högtalare

Publicerat av: Redaktionen

Två nya färger; grön och korallröd, dyker upp i en begränsad upplaga av högtalardesignern Audio Pros populära T3+ högtalare.

I mitten av december ser de nya färgerna dagens ljus.

Året med pandemin har gjort att en grönskande omgivning som en prunkande trädgård har blivit hårdvaluta. Man vill kunna ta reträtt till en grönskande omgivning när man har blivit begränsad i sina sociala kontakter. Detta har nu också början smitta av sig till inredningsbranschen, som nu signalerar att grönt har blivit en het inredningstrend.

Denna trend är något som den svenska högtalardesignern Audio Pro har anammat, och därför släpper en prisbelönt högtalare, T3+, i färgen ’garden’. Den djupt gröna nyansen för tankarna onekligen till frodiga blad i en spirande trädgård. Den lugnande gröna färgen passar bra i ett sovrum som inbjuder till vila, men även i ett vardagsrum med sober stil, kanske t o m en brittisk bibliotekskänsla med Chesterfield soffor och mahognyhyllor. Att Bluetooth högtalaren är försedd med ett batteri, gör att om man skulle vilja ta den växtinspirerade högtalaren med sig ut i trädgården, så är man väl rustad.

Två nya färger dyker upp i Audio Pros T3 högtalare 2

Audio Pro T3+ Green and Coral 1

Audio Pro, med ambitionen att alla ska kunna hitta sin favorithögtalare, släpper samtidigt högtalaren, i en färg med raka motsatsen när det gäller färgupplevelse. T3+ erbjuds i en knalligt orange-röd-rosa nyans som man lämpligt nog döpt till ’coral’. Den pigga färgen livar upp den mest tråkiga omgivning, och går sällan obemärkt förbi. Begreppet korall har fått sitt namn efter de ryggradslösa havsdjur som lever på tropiska havsbottnar. Färgen är uppkallad efter de intensivt röda eller rosa-orange skelett av dyrbar korall som historiskt har använts för att tillverka smycken.

I många kulturer anses färgen vara lyckobringande och har därför använts som lyckoamulett i många århundraden. De äldsta smyckena av röda koraller som man har hittat kan dateras så långt tillbaka som cirka 3000 år f.Kr., till det som kallas den Mesopotamiska civilisationen. Korallröd anses vara mer sofistikerad än orange, mindre överdrivet feminin än rosa, och mindre aggressiv än röd. Korallröd är helt enkelt en fantastisk balansgång mellan de varma tonerna inom färgspektrat. Korallröd är en färg som ofta uppfattas som uteslutande positiv, något som associeras till sommar, semester och resor till exotiska platser. Och varför inte låta högtalaren utstråla sommar, sol och semester?

Dessa färginjektioner till högtalare är som vanligt endast ett tillfälligt gästspel i Audio Pro’s sortiment. Jens Henriksen, CCO på Audio Pro, förklarar; ”Vår tanke med dessa begränsade upplagor av färger som normalt sett inte ingår i vårt sortiment, är främst att erbjuda en liten vitaminspruta till det ordinarie sortimentet. Vi är väl medvetna om att färgerna inte passar alla och inte heller i alla hem, men ibland piggar det upp och skapar lite nytänkande. En högtalare måste ju inte alltid vara svart eller grå, även om man lätt kan tro det när man tittar på det utbud som normalt sett erbjuds på marknaden. Vi vill kunna erbjuda högtalare för alla typer av rum och alla typer av smakpreferenser. Och att det uppskattas av konsumenterna är tydligt, då dessa begränsade upplagor av färger, ofta brukar sälja slut långt tidigare än vad vi förväntat oss. ”

 

Relaterade Artiklar