Hem E-HANDEL Tradera lanserar nytt koncept mot nykonsumtion

Tradera lanserar nytt koncept mot nykonsumtion

Publicerat av: Redaktionen

I våras inledde NORD DDB och Tradera ett samarbete, och nu lanseras Traderas nya koncept ”For Greater Goods” där man efter 20 år inom cirkulär konsumtion befäster sin position inom hållbarhet.

Tradera lanserar nytt koncept mot nykonsumtion 3I samband med det nya konceptet rullar också den första kampanjen ut, ”Unbox the facts of consumption”, där Tradera lyfter frågan kring nykonsumtionen och fakta som t.ex. att den står för mer än dubbelt så mycket utsläpp som flyget.*

–Vi har börjat tänka på hur vi reser men samtidigt shoppar vi som att det inte finns någon morgondag. Det är dags att vi börjar se över även hur vår konsumtion påverkar klimatet, säger Chantal Olsson, brand manager på Tradera.

For Greater Goods sammanfattar både Traderas utbud samt faktumet att det kan finnas ett högre syfte med hur vi konsumerar.

Därför har Tradera sett över hela verksamheten genom att t.ex. ändra sin vision, initiera ett hållbarhetsarbete kopplat till FNs klimatmål samt plockat bort de butiker som säljer nyproducerade varor. Dessutom utvecklar Tradera sätt att göra det enklare för konsumenten att förstå konsumtionens påverkan på klimatet genom bland annat Co2-märkning på kläder.

– Tradera har drivit cirkulär konsumtion i 20 år, men frågan har aldrig varit mer aktuell än i dag. I en tid när nya prylar och kläder blir både billigare och mer lättillgängligt, så är vår roll att stå för ett mer hållbart handlande viktigare än någonsin. Vi är fast beslutna om att göra skillnad för att påverka detta åt rätt håll. Men det viktigaste kommer alltid komma ner till vår produkt, att vi erbjuder en tjänst som tillför något större till människors liv än nya grejer, säger Chantal Olsson, brand manager på Tradera.

I den första kampanjen under “For Greater Goods” dramatiseras vår konsumtionshets, bland annat genom film där en blåögd och färgglad cabaret dansar på ett containerfartyg till tonerna av det tyska krautrockbandet Cans klassiker ”I want more”.

– Tradera är en modig kund som inte bara gör sin största kommunikationssatsning någonsin utan som också är villig att förändra affärsverksamheten och produkten. Vi har arbetat aktivt med hela organisationen i samband med att de träder in i sin nya varumärkesroll, från workshops med ledningsgruppen till att sätta en ny vision och se över hur hela Tradera kan bli ett ännu mer hållbart företag, säger Johanna Björnfot, client director på NORD DDB.

Relaterade Artiklar