Hem NYHETER Tobii Eye Tracking förhöjer upplevelsen av Star Citizens universum

Tobii Eye Tracking förhöjer upplevelsen av Star Citizens universum

Publicerat av: Redaktionen

Tobii, världsledaren inom eye-tracking, och spelstudion Cloud Imperium Games, presenterar idag ett nytt samarbete för att fördjupa spelupplevelsen med Tobii Eye Tracking i det populära rymdsimulatorspelet Star Citizen.

Tobii Eye Tracking förhöjer upplevelsen av Star Citizens universum 2

Tobii Eye Tracker

Star Citizen är ett banbrytande multiplayer rymdsimulatorspel. Den nya integrationen gör det möjligt för spelare att dra nytta av Tobii’s teknologi för både eye- och head-tracking, för att styra kameran i spelet med hjälp av ögonen, utan att använda mus och tangentbord. Att panorera med kameran med hjälp av ögonen i ett enormt rymdsimulatorspel erbjuder en unik och kraftfull spelupplevelse, där du upptäcker nya solsystem och planeter från alla tänkbara vinklar.

Tillägget av Star Citizen i Tobii’s spelportfölj innebär ytterligare ett viktigt steg inom simulatorspel. Med stöd för spel som Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator, Farming Simulator, Elite Dangerous, F1 2020 och DCS World, har Tobii Eye Tracking blivit en naturlig del av ekosystemet för produkter inom simulatorspel. Tobii lägger kontinuerligt till nya spel, och inte bara inom simulatorområdet. Med tilläggen av de stora speltitlarna Assassin’s Creed Valhalla och Watch Dogs: Legion tidigare i höst, stöder Tobii nu nära 160 spel totalt.

“Genom att lägga till funktioner för eye- och head-tracking i det hyllade simulatorspelet Star Citizen fördjupas en redan oerhört stark spelupplevelse,” säger Anand Srivatsa, divisionschef på Tobii Tech. “Vi ser en växande trend i att simulatorspelare använder våra produkter i allt större utsträckning, då de upptäcker att Tobii’s teknologi kan förbättra både kontrollmöjligheterna och upplevelsen i spelen.”

Tobii Eye Tracking förhöjer upplevelsen av Star Citizens universum 3

Star Citizen

”Flygning och strider med rymdskepp är en viktig del av upplevelsen i Star Citizen – och Tobii Eye Tracking fördjupar den upplevelsen avsevärt”, säger Cloud Imperium Games VD och Star Citizens creative director Chris Roberts. ”Vi ser fram emot att samarbeta med Tobii och att utveckla funktionaliteten för eye-tracking över tid”.

Tobii eye- och head-tracking kommer att vara tillgängligt i Star Citizen från och med speluppdateringen Alpha 3.12 som ska släppas senare denna månad. För att dra nytta av fördelarna med Tobii eye- och head-tracking, kan spelare använda PC-hårdvara som Tobii Eye Tracker 5, eller en dator med integrerad eye- och head-tracking funktionalitet, som Dell Alienware m15, m17, och Area 51m.

Relaterade Artiklar