Hem NYHETER Vad behöver du vid en omfattande kris? Beredlådan innehåller allt du behöver

Vad behöver du vid en omfattande kris? Beredlådan innehåller allt du behöver

Publicerat av: Redaktionen

Enligt Sveriges regering ska varje person klara sig i minst en vecka utan hjälp från myndigheter vid en omfattande kris så som ett långvarigt elavbrott.

Vad behöver du vid en omfattande kris? Beredlådan innehåller allt du behöver 3Bered.nu har tagit fram en beredskapslåda för att man ska kunna klara sig i minst en vecka vid en eventuell kris där man inte kan tillgodose sina basbehov.

För din krisberedskap så behöver du utgå från våra fem grundbehov: Vatten, mat, värme, kommunikation och sömn. Vatten är det absolut viktigaste att tänka på för en krissituation.

Beredlådan innehåller:

Gasbrännare för inomhusbruk –Certifierad för inomhusbruk så att du kan laga mat som vanligt.

Nödradio med powerbank och lampor – Dynamo (vev), solcells, batteri och USB laddning. En ficklampa samt en läslampa. FM och AM radio samt en 2000 MAh powerbank.

3 st, 10 L ihopfällbara vattendunkar – Vatten är det viktigaste att ha ordentligt av då vi behöver ca 2-3 L per person och dag.

Första hjälpen – Grundläggande sjukvård så som plåster, sax, bandage, tejp, desinfektionsmedel, plasthandskar med mera.

Nödfiltar – Håller värmen och kan även användas för att bygga skydd om du är utanför hemmet.

Vattenrening för 70 L – Klorbaserad vattenreningstabletter som förstör skadliga bakterier i dricksvatten och skyddar mot sjukdomar orsakade av vattenburna smittor. En tablett rengör en liter vatten.

Bered.nu har visionen att göra hemberedskap lika självklart som en brandsläckare eller en hemförsäkring. COVID-19 har visat hur snabbt saker i samhället kan förändras och hur personer kan bete sig i en kris. Förhoppningsvis så händer det aldrig någon allvarlig kris i vårt samhälle där vi inte kan tillgodose våra basbehov. Men sker det utan att du har någon form av beredskap så kan konsekvenserna bli mycket allvarliga.

Bered.nu 

Relaterade Artiklar