Hem NYHETER TL Bygg vinner Guldhanden för bästa intranät

TL Bygg vinner Guldhanden för bästa intranät

Publicerat av: Redaktionen

Byggentreprenören TL Bygg har tilldelats priset Guldhanden för bästa intranät 2019.

TL Bygg vinner Guldhanden för bästa intranät 3Priset delas varje år ut under Sitevisiondagarna i Örebro där priset går till de intranät som bäst uppfyller sitt syfte och sina mål och därmed skapat en digital arbetsplats utöver det vanliga.

– Vi är givetvis otroligt stolta och glada över att ha vunnit Guldhanden för bästa intranät! Konkurrensen har varit väldigt hård, från organisationer som Migrationsverket och Falu Kommun, vilket gör det extra hedrande, berättar Roger Sandgren, kommunikatör och intern projektledare för intranätet på TL Bygg

Företaget har med förhållandevis små medel lyckats skapa ett intranät som snabbt blivit omtyckt av medarbetarna och har ökat samt förbättrat den interna kommunikationen flera gånger om. Det har dessutom effektiviserat många delar av verksamheten och tagit bort många tidstjuvar som exempelvis onödiga mail eller missriktad information.

Juryns motivering till priset löd: ”Här har vi ett intranät som på kort tid har blivit uppskattat och välanvänt. Det är ett praktiskt arbetsredskap med tydliga ingångar och inbjudande design. Dessutom stärker det sammanhållningen inom organisationen, eftersom det nu är lättare att stötta varandra i arbetet. En framgångsfaktor är att intranätet är lätt att använda för alla – även för majoriteten, som inte har datorn som främsta arbetsverktyg.”

Arbetet med att bygga intranätet har gjorts tillsammans med Karlstadbaserade byrån Soleil och budgeten har varit mycket begränsad. Trots det har de tillsammans lyckats skapa en produkt som hyllats av både medarbetare och experter inom området. Intranätet lanserades i början av 2019 för TL Byggs cirka 130 anställda.

– Framgångsreceptet har varit att ha tydliga mål och ett tydligt syfte som vi arbetet fram tillsammans med representanter från företagets alla avdelningar. De i sin tur arbetades fram efter en omfattande behovsanalys som gjordes i företaget. Så det är hårt och genomtänkt arbete, mycket nyfikenhet och en massa engagemang som lett fram till detta fina pris, berättar Roger.

Relaterade Artiklar