TikTok lanserar nya funktioner för att motverka mobbing
Hem NYHETER TikTok lanserar nya funktioner för att motverka mobbing

TikTok lanserar nya funktioner för att motverka mobbing

Publicerat av: Redaktionen

TikTok lanserar idag två nya funktioner som ska motverka mobbing på den populära sociala medierplattformen, ett kommentarsfilter och ”tänk om”-funktion.

TikTok lanserar nya funktioner för att motverka mobbing

De nya funktionerna kommer att ge TikToks användare mer kontroll över kommentarerna på deras videos samt uppmana till eftertänksamhet innan någon postar otrevliga eller olämpliga kommentarer.

De senaste månaderna har TikTok lanserat flera initiativ för att öka säkerheten på plattformen och främja en positiv miljö för sina användare. Som ett led i TikToks arbete för att motverka mobbing rullar de nu ut två nya funktioner, ett kommentarsfilter och en ”tänk om”-funktion.

– Vi är fokuserade på att erbjuda våra användare en underhållande och säker upplevelse som låter dem hitta glädje i vardagen. Många lägger mycket tid och energi på att skapa innehåll och vi tycker därför att det är viktigt att erbjuda verktyg som ger dem möjligheten att kontrollera deras upplevelse i appen. Vi vill att TikTok ska fortsätta vara en plats där kreativiteten flödar och vi hoppas att dessa nya funktioner kommer att främja vänlighet och gemenskap, säger Julie de Bailliencourt, Head of Product Policy EMEA på TikTok.

De nya funktionerna rullas ut i femton länder med start idag och sedan följer ett stort antal länder den kommande tiden, bland annat Sverige i slutet av månaden.

Mer kontroll över kommentarer

Det nya kommentarsfiltret ger användarna på TikTok ännu större kontroll över vilka kommentarer som syns på deras videos. När funktionen är aktiverad visas inte kommentarer förrän videons skapare godkänner dem. Sedan tidigare har TikTok lanserat flera verktyg som möjliggör för användare att filtrera bort skräpkommentarer, olämpliga kommentarer och specifika ord.

TikTok ber användare att tänka om innan de kommenterar

Utöver att ge användarna tillgång till fler verktyg vill TikTok även uppmuntra dem att behandla varandra med vänlighet och respekt. En ny funktion kommer framöver uppmana användare att tänka om innan de postar en kommentar som kan vara olämplig eller otrevlig. Funktionen påminner även om TikTok’s regler och låter användare ändra i sina kommentarer innan de postar dem.

Idag meddelade TikTok dessutom att de inleder ett partnerskap med American Cyberbullying Research Center (CRC), som forskar kring onlinemobbing. TikTok och CRC kommer att samarbeta för att utveckla initiativ för att hjälpa sociala medierplattformen att fortsätta vara stöttande och välkomnande för alla användare.

Relaterade Artiklar