Garmin lanserar ett helt nytt produktsortiment för terrängfordon
Hem LEVERANTÖRERGARMIN Garmin lanserar ett helt nytt produktsortiment för terrängfordon

Garmin lanserar ett helt nytt produktsortiment för terrängfordon

Publicerat av: Redaktionen

Garmin meddelar idag att man intar marknaden för terrängfordon med en stark trio av lösningar som hjälper dig som terrängförare att känna trygghet och med självförtroende ge dig ut i vildmarken.

Garmin lanserar ett helt nytt produktsortiment för terrängfordon

Med nya robusta Treadsom är en navigator för terrängfordon med Group Ride Tracker, Garmin PowerSwitch digital kopplingsbox, och BC 40 trådlös kamera med rörfäste kan du ge dig ut i skogen med din side-by-side, fyrhjuling eller snöskoter och känna dig helt trygg, oavsett väder.

Då du plöjer fram i utmanande terräng kan du känna dig säker på att den vädertåliga och mycket ljusstarka navigatorn Tread på 5.5” är redo för allt som kan tänkas komma i din väg. Om ni är en grupp som ger er ut kan ni hålla koll på varandras position med Treads Group Ride Tracker även då ni saknar mobiltäckning. Använd Garmin PowerSwitch för att kontrollera fordonets 12V-tillbehör på Treads skärm och styr enkelt ljusramper, luftkompressorer, differentiallås och ännu mer. Genom att addera Garmins trådlösa kamera BC 40 på fordonets rörfäste, en plan yta eller en störtbur och para ihop den med Tread får du en tydlig bild av omgivningen och utmanande hinder direkt på din navigators skärm.

“Garmin gör en stark entré på marknaden för terrängfordon med tåliga och robusta produkter som är specifikt designade för de behov som entusiaster inom terrängkörning har” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Med Garmins nya lineup för terrängfordon får förare mer frihet då de ger sig ut i naturen för att köra i tuffare terräng samtidigt som de kan känna sig trygga och hålla kontakten med vänner, vilket gör att upplevelsen av varje äventyr ute i terrängen blir ännu bättre.”

Håll dig uppkopplad

Då du ger dig ut i vildmarken kommer Treads VHF-system – som benämns Group Ride Tracker – försäkra dig om att du hela tiden kan spåra positionen för upp till 20 förare i din grupp. Ha koll på dina vänner på Treads kartdisplay och skicka förinlagda meddelanden. Möjligheten finns också att para ihop Tread med ett kompatibelt headset eller hjälm med Bluetooth® för hands-free kommunikation. Dessutom kan Tread paras ihop med Garmins satellitkommunikatör InReach® så att du kan hålla kontakten globalt via tvåvägsmeddelanden, få tillgång till väderprognoser och ha möjligheten att skicka iväg ett interaktivt SOS-alarm, även då du saknar mobiltäckning. Och med den helt nya TreadÔ mobil-appen finns möjligheten att enkelt importera och exportera GPX-filer, få tillgång till väder i realtid, smartaviseringar och synkronisera trippdata mellan enheter.

Känn till din omgivning

Tread erbjuder möjlighet till detaljerad kartografi och med topografiska kartor över Europa, Afrika – inklusive Tracks4Africa – och Mellanöstern blir det enkelt att ha full koll på din omgivning. Fler kartor, exempelvis över Nord-, och Sydamerika, Australien och Nya Zeeland finns tillgängliga för kostnadsfri nedladdning via Garmin Express. Dessutom kan du hämta högupplösta BirdsEye satellitbilder direkt till din Tread via Wi-FiÒ och ta del av färgstarka vyer utan att någon prenumeration krävs.

Anpassa dina äventyr

Para enkelt ihop din kompatibla Garmin-navigator Tread, eller en smartphone med Garmin PowerSwitch och styr ditt fordons 12V-tillbehör – det finns upp till 6 utgångar på upp till 30 ampere vardera. Denna vädertåliga digitalbox är enkel att installera och ger dig möjligheten att anpassa virtuella strömbrytare med etiketter, ikoner och grupper.

Ett vakande öga

Dina off-road äventyr stannar inte där. Fäst den trådlösa kameran BC40 på ditt terrängfordon för att se omgivningarna på din navigators skärm. Kameran drivs av ett batteri som varar upp till 3 månader på en enda laddning och kan leverera högkvalitativa bilder inom en räckvidd på upp till 13 meter. Regn eller solsken, denna vädertåliga kamera klarar alla förhållanden du kan stöta på.

Navigatorn Tread finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris på 8 299 kronor. Garmin PowerSwitch har ett rekommenderat cirkapris på 5 899 kronor och den trådlösa kameran BC 40 har ett rekommenderat cirkapris på 1 799 (samtliga köps separat). Läs mer om dessa produkter på Garmin.se

Relaterade Artiklar