TikTok i nytt samarbete med Epidemic Sound
Hem APPAR TikTok i nytt samarbete med Epidemic Sound

TikTok i nytt samarbete med Epidemic Sound

Publicerat av: Redaktionen

TikTok presenterar idag en rad nya partnerskap som kommer att göra det ännu enklare för alla typer av varumärken att bättre utnyttja musik och ljud på TikTok.

Bland annat utökas TikTok Marketing Partners-programmet och TikTok introducerar sex certifierade ljudpartners som kommer att hjälpa varumärken att bygga ljudstrategier på plattformen.

Bland dessa finns det välrenommerade svenska företaget Epidemic Sound.

Med hjälp av ljud har varumärken kunnat skapa nya typer av storytelling och marknadsföring på TikTok. Enligt en studie från MRC Data föredrar 65 procent av alla TikTok-användare innehåll från varumärken som använder sig av ljud och hela 68 procent minns ett varumärke bättre när de använder sig av låtar som lyssnaren gillar i sina videos*.

TikTok presenterar idag lösningar inom två kategorier, anpassade ljud & ljudabonnemang, för att stödja en mängd olika kampanjmål – allt från att bygga en audiovisuell varumärkesidentitet till att utveckla en innehållsstrategi för TikTok.

– Jag är extra stolt över dessa partnerskap, inte bara på grund av Epidemic Sounds förmåga att på ett autentiskt sätt föra varumärken och människor närmare varandra genom musik – utan också på grund av styrkan i svensk tech och innovation internationellt. Ljud är det universella språket på TikTok och för att skapa en relation till användaren är det viktigt att tala deras språk. Våra nya ljudpartners har stor erfarenhet av att hjälpa marknadsförare att utveckla strategier för TikTok och erbjuder flexibla alternativ för alla typer av varumärken, säger Liv Sandberg, VD för Global Business Solutions på TikTok Nordics.

TikTok i nytt samarbete med Epidemic SoundAbonnemang för agila ljudstrategier

”Subscription Sound”, Tiktoks ljudabonnemang-partners, erbjuder nu genom månatliga, årliga eller projektbaserade licenser musikerbjudanden som gör det möjligt för varumärken att utveckla unika ljudstrategier för plattformen.

  • Epidemic Sound – Sveriges ledande destination för innehållsskapare och varumärken globalt för musik. Miljontals kreatörer vänder sig till Epidemic för musik och ljudeffekter.
  • Songtradr – Den snabbast växande B2B-musikplattformen i världen – som gör det möjligt för kreatörer och varumärken att upptäcka musik som stärker innehållet.
  • UnitedMasters – Ett musikteknikföretag som ger kreatörer tillgång till förstklassiga musikdistributionstjänster, verktyg som hjälper dem att bygga nära relationer med sina fans samt öppnar upp för möjligheten att kroka arm med varumärken genom influencersamarbeten och synkronisering av musik.

Skräddarsytt ljud som inspirerar

”Custom Sound”, TikToks utvalda ljud-partners, skapar skräddarsydda låtar som inspirerar till engagemang och samhällsdiskussioner kring hashtag-utmaningar, kampanjer och mycket mer.

  • KARM – Ett globalt musikproduktionsföretag specialiserade på att skapa skräddarsydda låtar på TikTok. KARM är som gjord för TikTok-generationen och lägger allt sitt fokus på att hjälpa varumärken skapa hitlåtar på plattformen.
  • MassiveMusic – En global musikbyrå som levererar allt ett varumärke behöver inom musik, röst och ljud – effektfulla strategier, ljudvarumärkesidentiteter och förstklassiga kompositioner. MassiveMusic skapar detta och mycket mer tack vare sin stora passion för musik i kombination med forskning och ett skickligt hantverk.
  • The Elements Music – En prisbelönt, internationell musik- och ljudbyrå, specialiserad på att producera REAL RECORDS FOR MEDIA – autentisk musik för varumärken som är utformade med samma detaljrikedom som skivor producerade för stora artister och filmer.

Bygga varumärkeskännedom genom musik och ljud

På TikTok kan varumärken använda musik och ljud för att visa en annan sida av sig själva och dela med sig av sitt budskap på ett helt nytt sätt. Den skräddarsydda låten som TikToks Sound Partner KARM skapade för det brittiska e-handelsföretaget ASOS:s #Aysauce Branded Hashtag Challenge Plus är ett exempel på ett varumärke som använder ljud för att driva kulturell påverkan och fånga uppmärksamheten hos TikTok-användarna.

Globalt genererade kampanjen över 1,2 miljarder videovisningar på bara sex dagar, med 488,000 skapade videos och 167,000 deltagande TikTok-användare. ASOS genomförde också en undersökning efter kampanjens slut som visade att de genom kampanjen uppnådde 25 procents ökning i varumärkeskännedom.

Relaterade Artiklar