Här är biltrenderna från TikTok du måste testa – och de som du absolut bör undvika
Hem EFTER JOBBET TikTok biltrenderna du måste testa – och de som du absolut bör undvika

TikTok biltrenderna du måste testa – och de som du absolut bör undvika

Publicerat av: Redaktionen

På TikTok kan en video spridas till miljontals människor över en natt.

Det dyker ständigt upp nya lifehacks och hashtagen #carhack har över 673 miljoner visningar.

Men det kan vara svårt att veta vilka trender som faktiskt fungerar och vilka som är en bluff.

Därför har bilförsäljaren Kamux nu kikat närmre på några av tipsen och samlat de trender som kan vara värda att testa – och de som bör undvikas.

Här är biltrenderna från TikTok du måste testa – och de som du absolut bör undvikaAtt dela med sig av tips och tricks är en av metoderna för att lyckas på TikTok. Detta har lett till en stor mängd bra – men även mindre bra – tips. Exempelvis har en video som tipsar om att du kan tona bilrutan med tandkräm och sirap över 100 miljoner visningar. Men fungerar det verkligen?

– Vi träffar dagligen kunder som gärna pratar om biltrender de sett på nätet. Även om vi såklart inte hinner se allt som dyker upp så är det alltid roligt att diskutera. Jag tycker att man bör vara försiktig innan man testar något helt nytt på bilen och alltid kolla med någon som kan och vet, säger Kerim Nielsen, VD för Kamux Sverige.

Testa:

 Organisera baksätet inför familjeresan

Flygstrejk, passbrist och kaos på Arlanda har lett till att många väljer att resa med bil i år. Oavsett vilken bil man kör kan det vara skönt att hålla ordning i ett fullt baksäte. Genom att hänga en skoförvaring på framsätets baksida kan ni enkelt förbereda bilen med underhållning inför resan, och samtidigt undvika oreda.

Varmt vatten råder bot på bucklan

Om du fått en mindre buckla på bilen kan det fungera att hälla kokhett vatten över bucklan och försiktigt knuffa ut den med handen när området är uppvärmt. Om ytterkanten på bucklan är skarp och vass kan det dock vara svårt att lösa problemet på egen hand.

Mät mönsterdjup med mynt

Vid sommarväglag ska ett däck ha minst 1,6 millimeters mönsterdjup. Med tanke på risken för vattenplaning rekommenderas dock ofta minst tre millimeter, vilket även är det minsta tillåtna spårdjupet på vinterdäck för lätta fordon och personbilar.

Känner du dig osäker på dina däck men inte har tillgång till en mönsterdjupsmätare eller tumstock kan du enkelt mäta däckens mönsterdjup med hjälp av en femkrona. Mellan ovansidan av femkronan och de tre kronornas överkant är det nämligen ungefär tre millimeter.

Undvik:

 Skrapa rutan med varmt vatten

Trots att det kan kännas avlägset är kalla vintermorgnar inte särskilt långt bort i vissa delar av landet. Ett tips som blivit viralt på TikTok är att fylla en påse med varmt vatten och på så vis snabbt smälta frosten på rutorna i stället för att behöva skrapa. Detta tips bör dock undvikas då den plötsliga temperaturförändringen mellan värmen och kylan i värsta fall kan få rutan att spricka.

Husmorstips för att bli av med repor

Över tio miljoner personer har sett hur kokosolja och vinäger magiskt får repor på en bil att försvinna. Om lacken på din bil skrapats av finns det tyvärr inget husmorsknep som kan återställa lacken. Om det däremot är färg från ett annat objekt är det möjligt att det går att få bort, men det behöver nödvändigtvis inte ske med hjälp av en mix av vinäger och kokosolja.

Tona rutan hemma

Kan man tona rutan med lönnsirap och kol-tandkräm? Trots över 100 miljoner visningar på en av videorna som tipsar om detta lifehack är svaret nej. Det finns ingenting i vare sig sirapen eller tandkrämen som tonar färgen på rutan, utan lämnar dig bara med en klibbig ruta som blir svår att få rent.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar