Hem NYHETER TESAB företag hjälper Gekås Ullared med hållbart kök

TESAB företag hjälper Gekås Ullared med hållbart kök

Publicerat av: Redaktionen

Sedan tidigt 90-tal har Gekås arbetat för att ta ett större miljöansvar och åstadkomma en så liten miljöbelastning som möjligt.

TESAB företag hjälper Gekås Ullared med hållbart kök 3Nu hjälper RM Kylteknik till med att installera klimatneutral kyla och värme i det 1500 kvm stora köket. När köket är klart kommer det att fungera både som kundrestaurang och personalmatsal. Det beräknas tillaga mer än 5000 portioner per dag.

I RM Kyltekniks uppdrag ligger leverans och installation av två klimatneutrala CO2-kylmaskiner med värmeåtervinning samt installation av all kylteknisk utrustning. Totalt ska RM Kylteknik bygga 13 kylrum och 5 frysrum samt installera kyl- och frysskåp, kylbänkar m m. Projekteringen är genomförd och installationsarbetet påbörjat. Slutbesiktning sker i slutet av maj 2021.

-Jag har jobbat med RM Kylteknik de senaste nio åren och är väldigt nöjd. De håller hög servicenivå och är snabbt på plats om ett problem uppstår. RM Kylteknik är ett företag som satsar på klimatneutrala kyl- och värmeinstallationer, vilket passar vår miljöpolicy, säger Magnus Larsson, fastighetsteknisk ansvarig på Gekås i Ullared.

RM-kylteknik som har ett långt och bra samarbete med Gekås sedan många år har tidigare installerat klimatneutral kyla- och värme i både deras sportbar och bistron vid campingen.

-Gekås är en bra och professionell kund. De är duktiga entreprenörer som hela tiden utvecklar sina koncept. Att vi fått möjligheten att utvecklas med dem sätter vi stort värde på. Deras satsning på ett miljövänligt storkök ligger helt i linje med hur vi också vill jobba med klimatfrågan, säger Helmuth Kärräng, vd/tekniker på RM Kylteknik.

Relaterade Artiklar