Hem NYHETER Allt fler vill vandra och uppleva naturen i sommar

Allt fler vill vandra och uppleva naturen i sommar

Publicerat av: Redaktionen

En annorlunda sommar med reserestriktioner och uppmaning att hålla fysisk distans lockar allt fler till naturen som både ger avkoppling och bjuder på äventyr.

Allt fler vill vandra och uppleva naturen i sommar 3Med en sommar då det passar extra bra att semestra i Sverige så ser vandring ut att bli sommarens stora trend.

Suget efter kombinationen av äventyr, lugn och tystnad i naturen är starkt. I en enkät utskickad av Inlandsbanan under våren fick respondenterna bland annat svara på vad de trodde deras sommar skulle innehålla. På denna flervals-fråga svarade 68 procent naturupplevelser, 38 procent vandring och 46 procent lugn och ro.

Inlandsbanan utökar nu sitt utbud med ett ”ride and hike” paket och anordnar en oförglömlig paketresa till Tärnafjällen i sommar. Under resan ges möjligheter till bland annat fjällvandring, fiske, och fjällöpning.

Allt i Ingemar Stenmark och Anja Pärsons fotspår i Tärnafjällen. Till det en avkopplande resa med Inlandsbanans tåg där det finns tid för både lugn och ro, god mat samt naturupplevelser utanför fönstret.

– Tärnaby erbjuder varierad vandring för alla, och det är härligt att kunna anpassa sin semester utifrån intresse och förmåga. Det här är verkligen en resa för den som vill kombinera fjäll- och naturupplevelser men ändå bo bekvämt på hotell med helpension. Tänk vad smidigt att slippa tänka på mat, disk, sätta upp ett tält och att ordna med transport. Fördelen med att resa med en paketresa är att då ingår allt, inklusive den natursköna upplevelsen att färdas längs Inlandsbanan säger Johanna Jonsson, Reseproducent på Destination Inlandsbanan AB.

Resan startar i Mora eller Östersund och tåget tar resenärerna norrut i sakta mak genom Sveriges inland mot Lappland och det som brukar kallas Europas sista vildmark. I Storuman går resenärerna av och hinner se det byggnadsminnesmärkta stationshuset innan bussen mot Tärnaby avgår för dagens sista etapp till fjällvärlden och Tärnaby. Tärnaby och omkringliggande fjäll har något för alla, oavsett om bilden av semester är krävande terränglöpning, en skön cykeltur eller kvällsfika i midnattssolens sken. Vill man uppleva fjällen från sjösidan går det bra då det går att hyra kanot. På kvällen kan man ta igen sig på mysiga Tärnaby Fjällhotell där helpension ingår.

Den 9–10 dagar långa paketresan anordnas mellan den 7 juli – 8 augusti, mer information om resan finns på inlandsbanan.se

I resan ingår:

  • 2 nätter på centralt beläget mellanklasshotell i Östersund, rum med wc/dusch inkl. frukost
  • Fossilfri tågresa med Inlandsbanan Östersund-Storuman T. o. R. inkl. Inlandsbanekort och platsreservationer
  • Resa med Länstrafikens fjällbuss Storuman-Tärnaby T. o. R
  • 6 nätter på Tärnaby Fjällhotell. Rum med wc/dusch
  • Helpension i Tärnaby (frukost, matsäck för dagen, tvårättersmiddag.)
  • Fiskekort i Tärnaån under hela vistelsen i Tärnaby

Väljer du startort Mora så ingår utöver ovanstående även:

  • 1 natt på mellanklasshotell i Mora, rum med wc/dusch inkl. frukost
  • Entré till Zorngården eller Zornmuséet
  • Fossilfri tågresa med Inlandsbanan Mora-Östersund T. o. R. inkl. platsreservationer

Relaterade Artiklar