Tele2 lanserar eSIM som ersätter det fysiska sim-kortet
Hem NYHETER Tele2 lanserar eSIM som ersätter det fysiska sim-kortet

Tele2 lanserar eSIM som ersätter det fysiska sim-kortet

Publicerat av: Redaktionen

Slipp ta reda på vilken storlek sim-kortet ska ha för att passa din nya mobiltelefon och glöm letandet efter den lilla nålen.

Tele2 lanserar eSIM som ersätter det fysiska sim-kortet 2Det traditionella sim-kortet är snart ett minne blott då funktionaliteten nu byggs in i mobiltelefoner, surfplattor och andra uppkopplade enheter. Tele2 är en av de första operatörerna i Sverige att lansera eSIM till mobiltelefoner och först ut med funktionaliteten är Iphone XR och XS.

eSIM (embedded sim) är en ny teknologi som fungerar på samma sätt som ett fysiskt sim-kort, förutom att det är inbyggt i produkten. Det ersätter med andra ord mobiltelefonens traditionella sim-kort och underlättar för användaren som inte behöver hålla koll på ett plastkort, eller kan välja att kombinera sitt fysiska sim-kort med ett eSIM och ha två abonnemang i samma mobiltelefon.

– eSIM är framtidens uppkoppling och förra sommaren var vi först ut att lansera eSIM för datorer. Nu när teknologin finns tillgänglig för en bredare publik kan utvecklingen av uppkopplade enheter ta fart på riktigt, och det är en milstolpe för oss att som en av de första operatörerna i Sverige nu erbjuda funktionaliteten till mobilkunder. Det är ytterligare ett bevis på att Tele2 är med och driver utvecklingen av det uppkopplade livet, säger Samuel Skott, chef för svenska konsumentmarknaden på Tele2-koncernen.

Den nya teknologin kommer göra det enklare för kunder på flera sätt. Ett eSIM går inte att tappa bort, och det underlättar byte av nummer eller uppstart av en ny mobil då det framöver inte måste skickas till kunder. En ytterligare fördel är att det blir lättare att koppla upp små enheter som inte har plats för fysiska sim-kort, till exempel smartklockor, termostater och larm. Inledningsvis lanserar Tele2 eSIM till privatkunder med Iphone XR och XS. Senare under första kvartalet kommer funktionaliteten även lanseras för Tele2s företagskunder.

Relaterade Artiklar