Swedol väljer RELEX för att Hantera Snabb Tillväxt
Hem NYHETER Swedol väljer RELEX för att Hantera Snabb Tillväxt

Swedol väljer RELEX för att Hantera Snabb Tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Swedol vill öka sin operationella effektivitet genom att automatisera och optimera sin varuförsörjningsplanering

Swedol väljer RELEX för att Hantera Snabb Tillväxt 1

Håkan Wanselius, Swedols COO

Swedol, en ledande detaljhandlare inom verktyg, arbetskläder, skyddsutrustning och tillbehör, har valt RELEX Solutions för att integrera varuförsörjningsplaneringen för sina 100 butiker och tre centrallager.

Företaget har genomgått snabb tillväxt, delvis genom förvärv, och under varumärkena Swedol, Grolls och Univern har de butiker runtom i Sverige, Norge och Finland. Swedol behövde ett och samma system som kan optimera och automatisera prognoser och varuförsörjning för hela deras sortiment, vilket inkluderar fler än 800 000 produktplatser med en årlig omsättning på över 3,5 miljarder SEK.

Swedols strategiska mål är att fortsätta med sin lönsamma tillväxt, ha effektiva och kvalitetssäkrade processer och samtidigt vara ett hållbart företag. Idag använder Swedol två separata planeringssystem som tillsammans inte fungerar fullt ut.

Genom att få samman alla varuförsörjningsprocesser i ett och samma system kommer Swedol att öka sin operationella effektivitet och samtidigt minimera det manuella arbetet. Då kan planeringsexperterna istället fokusera på värdeskapande uppgifter som kräver deras professionella kunskap.

”Vi kom till en punkt där vi behövde få ihop alla våra processer, och RELEX är rätt partner för att stödja oss i detta,” säger Håkan Wanselius, Swedols COO. ”Vi har ambitiösa tillväxtmål och behöver ett system som inte bara kan stödja våra nuvarande behov, utan också ge oss flexibilitet och en framtidssäkrad lösning.”

”RELEX kommer att automatisera vårt rutinmässiga arbete med varuförsörjning både för butikerna och centrallagren, samt stödja oss med allokeringar, avvikelsehantering, planering av säsonger och kampanjer, och att optimera vårt sortiment,” fortsätter Wanselius. ”Detta är områden som RELEX har en gedigen erfarenhet inom och vi kommer även kunna dra nytta av vår personals kunskap till fullo inom dessa områden.”

”Partnerskapet är en perfekt matchning, både från ett tekniskt och ett kulturellt perspektiv,” säger RELEX Sales Manager, Joakim Hellman. ”Att arbeta med Swedol har varit roligt från dag ett och tillsammans kommer vi säkerställa att Swedols varuförsörjningsprocesser sätts upp i linje med deras strategiska mål.”

”Vi har skapat en nära relation med Swedol och kan relatera till deras ambitiösa tillväxtmål. Vi är säkra på att vi tillsammans kommer att uppnå bra och mätbara resultat.”

Relaterade Artiklar