Sportamore tar höjd med Unit4

Nordens största sportbutik online – Sportamore fortsätter expansionen och är i behov av ett nytt affärssystem för att ta höjd för de nya kraven att bygga en effektiv organisation.

Sportamore tar höjd med Unit4 1Automatisering, uppföljning och ett användarvänligt system var några av kraven som ställdes under processen. Valet föll på Unit4, som kommer leverera tre nya lösningar och implementationen startar nu efter sommaren.

Efter leverantörsutvärderingar under vintern och våren så föll valet slutligen på Unit4 med dess lösning för ekonomi- och löneadministrationslösningarna i Unit4 Business World samt Prevero som CPM verktyg för uppföljning av utfall, budget och prognoser.

– Det är jätteroligt att Sportamore gillade vårt förslag och vi ser fram emot ett långt samarbete, säger Stefan Löfgren, Sales Director, Unit4.

–Våra lösningars fokus ligger på automatisering, mobilitet och effektivitet. Systemet skall vara användarvänligt, flödena enkla att administrera och förändra i takt med expansion och förändringar i dagens snabba utveckling. Genom att erbjuda ett integrerat system så ger vi Sportamore en version av verkligheten.

Några centrala behov som framkom under utvärderingen var en ny redovisningsbas, budgetverktyg, rapporteringsfunktioner, konsolidering och ett nytt lönesystem. Dessutom var det ett krav från Sportamore att ha ett system att kunna växa i.

– Vi är nöjda med Unit4s lösningsinriktade svar och vi tror verkligen att det finns en stor fördel att samla de olika affärsystemslösningarna i en integrerad lösning från en leverantör, säger Sabina Lerne, CFO på Sportamore. På så sätt fungerar systemen mer sömlöst och vi slipper tänka på att integrera lösningar efter hand, vilket också blir mer kostnadseffektivt i längden.

Implementeringen av Unit4 Business World och Prevero påbörjas under september.