Svenskt förvaringskoncept expanderar till Singapore efter succé i London
Hem NYHETER Svenskt förvaringskoncept expanderar till Singapore efter succé i London

Svenskt förvaringskoncept expanderar till Singapore efter succé i London

Publicerat av: Redaktionen

Den svensk-ledda start-upen bySTOREDs förvaringslösningar för Londonbor är en framgång.

Svenskt förvaringskoncept expanderar till Singapore efter succé i London 2Konceptet är att du hyr ett förråd, men du behöver varken lämna, hämta eller packa sakerna – det gör bySTORED. Det senaste året har företaget fyrfaldigat sin omsättning och nu väntar lansering i Asien. Bakom framgångarna finns ett egenutvecklat datasystem som bland annat styr transporterna.

bySTORED lagrar möbler och saker vi inte har plats för, till lägre priser och med bättre service än sina konkurrenter. Företaget transporterar sakerna till och från lagerlokalerna. Kunderna behöver bara beställa vad de önskar få hämtat eller vill lämna, vilket de kan göra online. För att hålla nere kostnaderna använder bySTORED lagringslokaler som finns på avstånd från centrum, i områden där hyrorna och fastighetspriserna är lägre.

Det har gått fort sedan starten i London. Då fick grundarna Peter Gentzel och Daniel Axsäter själva bära lådor och kartonger med kundernas ägodelar. Idag består företaget av 25 anställda plus personal som sköter hämtning och lämning av kundernas ägodelar.

– Sedan vi gick live 2014 har vi nästan tiodubblat omsättningen, säger Peter Gentzel, Managing Director.

bySTORED arbetar på en snabbt växande marknad. Städerna världen över blir allt större och trängre. Det innebär att allt fler behöver lagra sina möbler och andra ägodelar utanför hemmet. IKEA har gjort undersökningar som visar att ”för mycket saker” är en av hemlivets mer stressande faktorer. För bySTOREDs del innebär det att företaget planerar för att växa utomlands, Singapore står först på tur. Singapore liknar på många sätt London; befolkningen bor trångt, jobbar långa timmar och saknar ofta tillgång till egen bil. Företaget håller nere expansionskostnaderna genom att datasystemet som sköter logistiken och kundkontakterna förblir detsamma. Det innebär i sin tur att företaget kan växa utan anställa många fler.

-Vi ser oss främst som ett tech-företag som arbetar inom förvaringsindustrin, säger Daniel Axsäter, Managing Director.

Datasystemet är utvecklat av bySTORED själva och utgör kärnan i verksamheten.

Datasystemet hanterar alla kundförfrågningar och schemalägger automatiskt vilken transportbil som ska användas, vem som hämtar och vilken rutt som ska köras. Kundernas kontakt med bySTORED sköts via webbplatsen. Systemet är dessutom självlärande. Drift och utveckling sköts från Pakistan där bySTORED i nuläget har 13 anställda.

– Vi använder egenutvecklade beräkningsmodeller för att kunna ge våra kunder bästa service till de lägsta priserna, säger Peter Gentzel.

bySTORED är praktiskt taget helt svenskt, trots att det finns i London och siktar på Asien som nästa marknad. Huvudinvesterare är bland andra Ernström & Co från Göteborg och Mathias Wilkne, så kallad affärsängel, från Stockholm, tillsammans med grundarna.

Relaterade Artiklar