Hem DETALJHANDEL Svenska studenter väljer TI-84 Plus CE-T Grafräknare

Svenska studenter väljer TI-84 Plus CE-T Grafräknare

Publicerat av: Redaktionen

En grafräknare är ett nödvändigt verktyg för den som ska studier på gymnasiet.

Svenska studenter väljer TI-84 Plus CE-T Grafräknare 3Det finns gott om olika alternativ här, men svenska studenter har ändå en tydlig favorit. Det finns flera varumärken men det är framförallt Texas Instruments som sticker ut. Märket erbjuder flera olika populära modeller som skiljer sig när det kommer till pris och funktion.

Bland de studenter som använder sin räknare i en mer omfattande mängd är det framförallt TI-84 Plus CE-T Grafräknare som har blivit populär. Den erbjuder flera extrafunktioner som gör den enklare att använda. Det finns däremot också budgetmodeller från tillverkaren som blivit populära under åren.

Texas Instruments fortsätter att leverera

Texas Instruments är en gigant inom grafräknare och de allra flesta studenter har åtminstone hört talas om tillverkaren tidigare. Det är en av de vanligare märken man ser bland studenter i Sverige. Det är inte så konstigt heller när du har modeller som TI-84 Plus. Den här modellen kommer med flera smidiga funktioner som gör det lite lättare att använda sin räknare.

Du har bland annat dess färgdisplay som gör det enklare att skilja mellan olika grafer och information som man har matat in. Vidare har du en bakgrundsbelysning som gör det lättare för användaren att se allting. Med dess uppladdningsbara batteri slipper man också att köpa nya batterier, allt man behöver är laddningskabeln som följer med enheten.

Texas Instruments TI-82 för den som har en mindre budget

Det betyder däremot inte att TI-84 är den enda modellen som är aktuell för studenter. Det är en lite dyrare modell om man jämför med en del budgetmodeller som Texas Instruments erbjuder i sitt utbud av grafräknare. Du har bland annat Texas Instruments TI-82 som är en mycket billigare enhet. För det låga priset får man däremot inte vissa funktioner.

Du får ingen färgdisplay med TI-82, istället är den svart-vit. Det behöver inte vara något större problem, inte minst för den som inte använder sin räknare lika ofta. Du får inte heller någon bakgrundsbelysning, vilket inte behövs om man har bra ljus i rummet som man studerar i.

Modellen använder sig av fyra AAA-batterier och du kan således inte ladda enheten. Batterierna håller däremot väldigt länge, beroende på hur ofta man använder sin grafräknare.

Viktigt att välja rätt modell

Det är viktigt att man inte stirrar sig blind på priset. TI-82 må vara billig, men det gör det inte till rätt modell för alla studenter. Beroende på vilka kurser man ska studera kan man behöva sin grafräknare i olika grad. Den som vet med sig att den inte kommer att användas ofta, kan troligtvis klara sig med en billigare modell som TI-82.

För den som däremot kommer att använda sin grafräknare mycket oftare kan det vara värt pengarna för en TI-84 Plus. Det må vara en lite dyrare modell men den är enklare att använda och du får många smidiga funktioner. Att lätt kunna byta mellan olika grafer kan till exempel göra det snabbare under pågående lektioner när man ska hålla reda på flera olika uträkningar samtidigt.

Relaterade Artiklar