Garmin lanserar Alpha LTE: Mobilbaserad integrering av hundspårning
Hem LEVERANTÖRERGARMIN Garmin lanserar Alpha LTE: Mobilbaserad integrering av hundspårning

Garmin lanserar Alpha LTE: Mobilbaserad integrering av hundspårning

Publicerat av: Redaktionen

Garmin lanserar idag Alpha LTE, företagets första mobilbaserade enhet för hundspårning.

Denna lilla robusta enhet fästes vid hundhalsbandet och paras ihop med den nya Alpha-appen, så att du kan följa hur hunden rör sig direkt i en kompatibel mobil enhet1.

Om du vill ha ännu mer omfattande hundspårning kan du para ihop din Alpha LTE med en kompatibel handburen Alpha-enhet och få en kontinuerlig och sömlöst integrerad upplevelse med både LTE och traditionell VHF-spårning. Du sparar samtidigt batteri på din telefon.

“Garmins produkter för jakthundar väl kända världen över som jägarens förstahandsval både för sig själva och deras hundar. Alpha LTE är en ultimat lösning för Outdoor-entusiaster som vill ha Garmins pålitliga hundspårning med en mobilbaserad lösning. Oavsett om du använder en fristående enhet för hundspårning eller tillsammans med ett befintligt hundspårningssystem från Garmin kan du känna dig trygg i vetskapen om att du har Garmins bästa lösningar för hundspårning i utmanande miljöer” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin

Kompakt och användarvänlig

Alpha LTE paras enkelt ihop med Alpha-appen på en kompatibel mobil enhet och erbjuder användarvänlig hundspårning där LTE-täckning finns tillgängligt. Enheten väger endast 50 gram och har en storlek så liten som 70 x 35.8 x 30.7 mm och du fäster den enkelt på hundens befintliga halsband som är upp till 2,5 centimeter (1”) brett. Tack vare ett uppladdningsbart lithium-ion batteri kan du stanna ute på jakt upp till 18 timmar. Planerar du att vara ute ännu längre eller befinner dig på platser där möjlighet till laddning saknas kan du justera enhetens uppdateringshastighet och förlänga batteritiden med upp till 75 timmar. Med multi-GNSS erbjuder Alpha LTE också förbättrad satellitmottagning i utmanande förhållanden.

Sömlös smartphoneanslutning

Alpha-appen ger en användarvänlig och lättförståelig hundspårningsupplevelse via en smartphone. Kartfunktionen i Alpha-appen hjälper dig att förstå och få en översikt över terrängen samtidigt som du ser hundens position i realtid. Du kan markera waypoints och platser, såsom pass, kameror, viltspår, stigar och viltobservationer.

Integrerad spårningsupplevelse
Garmin lanserar Alpha LTE: Mobilbaserad integrering av hundspårning

Tack vara kompatibiliteten med Garmins VHF-hundspårningssystem, såsom Alpha 300i och T 20, kan Alpha LTE fungera som ett redundanssystem för extra spårningspunkter2 i kuperad terräng där sikten är begränsad. Du kommer att kunna se spårpunkter från både VHF och Alpha LTE sömlöst integrerade på din handburna Alpha-enhet tack vare Garmins teknologi “smart switching” som automatiskt växlar mellan LTE och VHF för att erbjuda den mest kompletta spårningsupplevelse som finns tillgänglig varje gång du är ute på jakt.

Hundenheten har också varningsljus i flera olika färger som kan aktiveras från din mobila enhet. På så vis kan du ha koll på din hund även då det är mörkt, enklare skilja på hundarna vid en snabb anblick och även göra hunden mer synlig om den närmar sig en väg. Skulle en hund försvinna har Alpha LTE ett räddningsläge, som då det aktiveras före jakt, automatiskt förlänger hundhalsbandets batteritid. Med en lägre uppdateringsfrekvens får du mer tid på dig att lokalisera hunden.

Alpha LTE har både Bluetooth och ANT vilket gör det enkelt att uppdatera mjukvaran trådlöst och konfigurera halsbandet direkt mellan hundenheten och Alpha-appen.

Alpha LTE finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 3 749 kronor, LTE-abonnemang köps separat. Läs mer på Garmin.se.

1Aktivt abonnemang krävs.

2 LTE-enheter köps separat

Relaterade Artiklar