Garmin utökar nu sin xHD3-serie med nya magnetronradomer
Hem LEVERANTÖRERGARMIN Garmin utökar nu sin xHD3-serie med nya magnetronradomer

Garmin utökar nu sin xHD3-serie med nya magnetronradomer

Publicerat av: Redaktionen

Garmin lanserar idag två radar till sin magnetronradar-serie GMR xHD3/HD3.

Dessa nya radar erbjuder bilder med hög upplösning och den senaste plattformstekniken för att ge båtägare, seglare och fiskare extra trygghet ute på vattnet.

Radomerna xHD3 finns i två storlekar, 18” eller 24”, och adderar nya premiumfunktioner för maximal tydlighet och medvetenhet ute på vattnet:
  • Skanningsmedelvärde – för första gången i Garmins magnetron-radomer – för att filtrera bort sjöekon och störningar, vilket förbättrar visningen av konsekventa objekt.
  • Målstorlek optimerar objektets form på skärmen i alla skalor genom pulsexpansion och teknologi för bearbetning av vinkelobjektsstorlek.
  • Sanna ekospår Ett historiskt spår från båtar visas på skärmen, vilket tar bort effekten från relativ rörelse så att du snabbt kan identifiera rörliga objekt och eventuella kollisionsrisker.
  • Rotationshastighet på upp till 60 rpm ger snabbare omritningshastighet vilket ger snabbare måluppdateringar på din multifunktionsdisplay (MFD).

“Vi är glada över att kunna erbjuda våra radomserier i xHD3-serien som ett högpresterande alternativ som passar ett stort antal båtar, och vi fortsätter därmed vårt arbete och strävan att förse båtförare med den mest innovativa teknologi som finns tillgänglig på vattnet idag. Garmins nya magnetron-radomer levererar en högupplöst bild över vad som finns ute på vattnet genom att upptäcka väder, hinder och trafik. På så vis får båtförare tillgång till överlägsen tydlighet och detaljrikedom som ger ökad trygghet varje gång de lämnar hamnen.” –Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin

Navigera i alla förhållanden

Navigera tryggt med en dual-range display, i alla väder och oavsett tid på dygnet. Med en radarantenn kan du visa bilder bredvid varandra på en delad skärm med en kompatibel plotter, med oberoende områdesinställning för både nära och långt håll. Kartöverlagring av ett eller båda områdena på ett sjökort kan också adderas.

Du som fiskar med xHD3-serien kommer att uppskatta den förbättrade funktionen auto bird gain som hjälper dig att upptäcka fågelflockar på vattenytan där sannolikt även betesfisk finns. Den är också tyst och pålitlig och ger mindre störningar.

Snabbare omritningshastighet

De tåliga radomerna i xHD3-serien är särskilt framtagen för mindre båtar och segelbåtar och erbjuder en rotationshastighet på upp till 60 rpm, det förbättrar omritningshastigheten och ger snabbare måluppdateringar och en tydligare bild. Ta del av tydlig, högupplöst bildkvalitet och en räckvidd på upp till 48 sjömil. Med MARPA-teknologi kan du spåra objekt och hålla koll på potentiella kollisionshot1, förbättrad auto gain för automatisk justering av nivåer till optimala inställningar för hamnar, nära kusten och bort från kusten på öppet vatten.

Radomerna GMR 18 xHD3 är tillgängliga nu och har ett rekommenderat cirkapris på 30 899 kronor och GMR 24 xHD3 har ett rekommenderat cirkapris på 41 399 kronor

Garmin utökar nu sin xHD3-serie med nya magnetronradomerGMR 18 HD3 i serien ingår i serien och erbjuder högpresterande scanning till ett lägre pris. Den har ett rekommenderat cirkapris på 26 699 kronor. Denna robusta HD3-radom har förbättrad måldetektering och dynamisk auto gain, stöd för dual-radar och tyst scanning. Räckvidden sträcker sig mellan 20 upp till 36 sjömil.

Läs mer om samtliga produkter i Garmins sortiment inom marinelektronik på Garmin.se

1Kurssensor krävs, köps separat.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar