Garmins nya dykdatorer i Descent Mk3-serien har 200 meters dykklassning, ljusstarka AMOLED-displayer samt en version med inbyggd ficklampa
Hem LEVERANTÖRERGARMIN Garmins nya dykdatorer i Descent Mk3-serien har 200 meters dykklassning, ljusstarka AMOLED-displayer samt en version med inbyggd ficklampa

Garmins nya dykdatorer i Descent Mk3-serien har 200 meters dykklassning, ljusstarka AMOLED-displayer samt en version med inbyggd ficklampa

Publicerat av: Redaktionen

Garmin lanserar idag Descent Mk3-serien, dykdatorer i klockformat, och Descent T2-sändare med förbättrad SubWave undervattenskommunikation som – genom en mjukvaruuppdatering som släpps inom kort – kommer att addera kommunikation mellan dykare och dykassistans1 för möjligheten att mäta flasktryck.

Descent Mk3-serien finns i två storlekar – 43 mm och 51 mm – modellerna är specifikt framtagna för dykning med AMOLED-displayer, är vattenklassade ned till 200 meter med vattentäta knappar i metall som fungerar perfekt även på djupt vatten.

De har 48 timmars batteritid i dykläge2, en version av dykdatorn har också luftintegrering. Descent Mk3i på 51 mm har också inbyggd LED-ficklampa som ger synlighet i mörker – även under vatten. Med verktyg såsom flera olika dyklägen, DiveView-kartor och en poäng som visar din dykberedskap (dive readiness score) samt Garmins kompletta utbud av hälso- och träningsfunktioner samt uppkopplade funktioner hjälper Descent Mk3-serien dykare att få ut mesta möjliga av sina äventyr, både under och över vattenytan.

“Från nöjesdyk till mer tekniska dyk och allt däremellan, Descent Mk3-serien och Descent T2-sändaren adderar nya innovativa funktioner som hjälper dig att utforska djupare vatten. En av dessa innovativa funktioner är vår teknologi för undervattenskommunikation, SubWave. Med denna teknologi är det möjligt att kommunicera med andra dykare och även begära assistans av andra dykare som finns i närheten – direkt från handleden. Detta, tillsammans med luftintegrering, DiveView-kartor samt en funktion som visar hur redo du är för att ge dig ut och dyka gör dessa dykdatorer till en nödvändig del av din dykutrustning.” –Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin

Utforska havets djup – tryggt och säkert

Ny utveckling och innovationer i Descent Mk3-serien gör att du kan känna dig tryggare när du dyker.

  • Dykassistans (kommer inom kort): Om du som dykare är i behov av hjälp kan detta revolutionerande verktyg hjälpa dig att begära assistans direkt från handleden med hjälp av SubWave undervattenskommunikation. Då du använder en Descent Mk3i dykdator och Descent T2-sändare kan du skicka ut en begäran om hjälp till andra anslutna dykare. De kan då se vilket djup och avstånd du befinner dig på och följa dig tills du inte längre behöver någon assistans.
  • Meddelande dykare-till-dykare (kommer inom kort): Med hjälp av SubWave-teknologi kan dykare som har en Descent Mk3i och Descent T2-sändare skicka förinlagda meddelanden till andra anslutna dykare på ett avstånd upp till 30 meter3.
  • Spåra andra dykare: Håll koll på var andra dykare i gruppen är med hjälp av luftintegrering. Se djup och flasktryck för upp till åtta dykare som använder en Descent T2-sändare på ett avstånd upp till 10 meter.
  • Dykfokuserad design: Dykklassad ned till 200 meter och med ett safirglas som är både starkt och reptåligt. Dykdatorn kan användas på dubbelt så djupt vatten som tidigare generationer och har vattentäta metallknappar som är helt funktionsdugliga ner till 200 meter. Dessutom ger en tydlig AMOLED-touchskärm dig ännu bättre synbarhet – även under vatten.
  • Inbyggd LED-ficklampa: Versionen Descent Mk3i på 51 mm har en integrerad LED-ficklampa med inbyggda blinklägen som ger dig som dykare större synbarhet i mörker, både över och under vattenytan.
  • · Dykberedskap: Se hur livsstilsfaktorer som sömn, träning, stress och jet lag kan påverka hur redo din kropp är för att dyka. En högre poäng för dykberedskap kan föreslå att det är läge att dyka medan en lägre poäng kan vara en anledning att fundera på att använda en högre konservatisminställning eller välja en enklare typ av dykning.
Dyk i

Framtagen för dykare, av dykare. Descent Mk3-serien är redo för nästa utflykt med dyklägen för både en och flera dyktuber (inklusive nitrox och trimix), gauge, apnea, apnea hunt och closed-circuit rebreather. Anpassa dataskärmar för olika dyklägen eller välj en förenklad dykskärm med större text så att du enklare kan se kritisk dykdata. Nya DiveView-kartor erbjuder batymetriska djupkonturer och fler än 4 000 förinlagda dykplatser runt om i världen för att du enkelt ska kunna lokalisera specifika platser såsom skeppsvrak, platser för harpunfiske och mer. Inbyggda sensorer – som höjdmätare, barometer, kompass samt en undervattenskompass – hjälper dig att navigera under dyket och en yt-GPS hjälper dig att se var du gick i och var du kom upp till ytan. Det finns också en variometer som registrerar dykning och uppstigning vid fridykning med hjälp av ljud- och vibrationsfeedback. Innan du dyker i kan du se lokala förhållanden för tidvatten direkt i din klocka4 och använda verktyget för referenspunkter vid ytnavigering för att nå en specifik dykplats. Efter dyket kan du gå igenom all din data i dykloggen, skriva noteringar och dela detaljer via Garmin Dive-appen.

Bortom dykning

Denna dykdator ger dig dubbelt upp då den också är en premium smartwatch med GPS. Descent Mk3-serien är fullspäckad med aktivitetsprofiler, såsom trail running, simning, vandring, golf och ännu mer så att du kan registrera all din aktivitet och träning. Avancerade tränings- och hälsofunktionersåsom VO2 max, dagliga förslag på träningspass för löpning och cykling, uthållighetspoäng och backpoäng hjälper dig att vara i form till nästa dyk medan insikter kring din hälsa genom sömnregistrering, sömnpoäng, Pulse Ox och Jet Lag Adviser kan hjälpa dig att förstå din kropp bättre.

Oavsett om du utforskar en helt ny plats eller befinner dig på hemmaplan har Descent Mk3-serien funktioner som hjälper dig att navigera och orientera dig i området. Förinlagda TopoActive-kartor från hela världen hjälper dig att vara på rätt spår samtidigt som SatIQ-teknologi ger överlägsen positionsnoggrannhet med multiband-GPS samtidigt som batteritiden optimeras. Skapa eller ta del av befintliga banor i appen Garmin Connect och få anvisningar direkt i klockan eller lägg in önskad distans för att få förslag på rundor via TrendLine routing för att hitta de mest populära lokala vägarna eller stigarna.

Descent Mk3-serien är fullspäckad med uppkopplade funktioner och du kan ta emot smartaviseringar, hämta låtar på Spotify, Deezer eller Amazon Music (premiumprenumeration krävs) och lyssna utan behov av din telefon; känn dig trygg då du tränar med händelsedetektering, betala enkelt med Garmin Pay kontaktlösa betalningar och ännu mer.

Garmins nya dykdatorer i Descent Mk3-serien har 200 meters dykklassning, ljusstarka AMOLED-displayer samt en version med inbyggd ficklampaDescent Mk3 på 43 mm har ett rekommenderat cirkapris på 15 449 kr och Descent Mk3i på 43 mm med luftintegrering och möjlighet att skicka meddelanden mellan dykare. Det rekommenderade cirkapriset för modellerna med en kolgrå eller bronsfärgad titanboett är 17 899 kr. För dig som söker ett alternativ med luftintegrering, möjlighet att skicka meddelanden mellan dykare och en större display finns Descent Mk3i på 51 mm med en karbongrå titanboett och svart silikonarmband för 20 399 kr eller med ett DLC titanarmband för 22 849 kr. Sändaren Descent T2 har ett rekommenderat cirkapris på 6 199 kr.

Funktionen att kunna skicka meddelanden mellan dykare är tillgänglig inom kort via en mjukvaruuppdatering. Meddelanden dykare-till-dykare Diver messaging and Diver Assistance kräver fri sikt mellan två kompatibla sändare med samma mjukvaruversion. Dessa kompletterande funktioner bör inte förlitas på för att ta emot nödassistans och ersätter inte traditionella säkerhetsverktyg och rutiner inom dykning.

Den beräknade batteritiden är för Descent Mk3i på 51 mm

Data som skickas mellan dykare med hjälp av denna funktion kan ta upp till 45 sekunder att skicka

4 Då den är hopparad med en kompatibel smartphone; se Garmin.com/ble.

5 Noggrannhet vid aktivitetsmätning, se https://www.garmin.com/sv-SE/l…

Relaterade Artiklar