Hem NYHETER Svenska Runbit vinner Huaweis apptävling

Svenska Runbit vinner Huaweis apptävling

Publicerat av: Redaktionen

Under sommaren 2020 bjöd Huawei in utvecklare från hela världen att delta i deras AppsUp-tävling.

Svenska Runbit vinner Huaweis apptävling 2

Anders Söderström, vd på Quidbit med appen Runbit

Tävlingen syftade till att samla världens bästa utvecklare och låta dem visa upp sina färdigheter och skapa appar med Huawei Mobile Services. När nu vinnarna koras står det klart att en av dem är från Sverige – Linköpingsföretaget Quidbit med appen Runbit.

– Vi blev väldigt glada över att stå som en av vinnarna i Huaweis apptävling. För oss var det en självklarhet att bygga om vår app till att fungera även i Huaweis appbutik och vara med och tävla. Att vi vinner pengar är en sak, och som vi naturligtvis är glada över, men vad som är mest spännande för oss är att vi genom tävlingen får tillgång till nya marknader vilket är fantastiskt spännande för utvecklingen av vårt företag, säger Anders Söderström, vd på Quidbit.

Runbit är en hälsoapp som inspirerar användaren att gå, jogga eller springa genom att göra motionsrundan till ett spel. Genom en GPS-funktion läser appen in användarens position och placerar bland annat ut olika virtuella belöningar som man genom att passera får poäng för. Andra funktioner handlar om att ”Fly från monster” eller att ”Fånga djur”. Det går även att utmana sina vänner och jämföra poäng. Företaget bakom Runbit, Quidbit, är ett ungt utvecklarföretag baserat i Linköping. Företaget erbjuder tjänster inom apputveckling, webbutveckling, marknadsföring och kundkommunikation.

– Jag hoppades redan när AppsUp gick igång att vi skulle få bra bidrag från Sverige och Norden. Nu står Runbit från Sverige där som en av vinnarna vilket gör mig väldigt glad. Appen har redan gjort sig populär på andra plattformar och att den nu även utvecklats med HMS Core och finns i vårt AppGallery är fantastiskt bra, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

Huaweis tävling AppsUp har varit mycket populär och mer än 3000 olika lag från över 170 länder har deltagit. Totalt har de medverkande skickat in nästan 1000 olika förslag på appar, alla med HMS Core integrerade funktioner. HMS Core är Huaweis utvecklarkit som stödjer över 2 miljoner registrerade utvecklare och mer än 100 000 integrerade appar globalt. Utvecklarkitet ska säkerställa att användarupplevelsen blir bra från första början. Bland de europeiska bidragen valde juryn ut 20 medverkande lag vilka alla vann priser upp till 20 000 USD. Svenska Quidbit med appen Runbit utsågs till en av vinnarna i kategorin Bästa Appen. De delade förstaplatsen med Pocket Code från Österrike, Complete Rhythm Trainer från Belgien och Scoolio och Marble AR båda från Tyskland.

Relaterade Artiklar