För svenska onlinebutiker är kunder i utlandet en viktig målgrupp
Hem E-HANDEL För svenska onlinebutiker är kunder i utlandet en viktig målgrupp

För svenska onlinebutiker är kunder i utlandet en viktig målgrupp

Publicerat av: Redaktionen

Hälften (51 procent) av all trafik till svenska butiker på plattformen Shopify kommer från internationella köpare, och 44 procent av den totala försäljningen genereras utanför Sverige.

Svenska handlare säljer till i genomsnitt sju internationella marknader på Shopify.

Med mer än fem miljoner shoppare från hela världen som handlat från svenska företag på Shopify, finns det med andra ord en tydlig möjlighet att som handlare att expandera till nya marknader och växa affärer internationellt. Nu bygger Shopify vidare på framgångarna med Shopify Markets med lanseringen av Shopify Translate & Adapt för att göra gränsöverskridande handel ännu enklare för handlare som vill snabba på sin globala expansion utan att för den sakens skull göra det mer komplext. Med Shopify Translate & Adapt kan man som företag bland annat få hjälp med att översätta innehållet i sin digitala butik till olika språk, med hjälp av både maskinöversättning och manuell översättning.

För svenska onlinebutiker är kunder i utlandet en viktig målgrupp– Att expandera till nya marknader utan utan att anpassa innehållet innebär är en outnyttjad affärspotential . Med Shopify Translate & Adapt kan man istället bygga kundnära skyltfönster för varje marknad från en och samma plattform. Vi tror att det kommer att bli en “game changer” som även kan öka konverteringsgraden, säger Susanne Holmsäter, Nordenchef på Shopify.

Här är några av de uppdateringar som kommer med Shopify Translate & Adapt

  • Från och med idag kan fler handlare enkelt anpassa priserna på produkter på olika marknader.
  • Shopify kommer snart att släppa möjligheten för handlare att anpassa tillgängligheten för olika produkter på respektive marknad.
  • Shopify fortsätter också att förbättra sin globala postnummervalidering för att driva sömlös gränsöverskridan

 

Relaterade Artiklar