Shopify har fungerat väl och är nu en viktig del i agood companys tillväxtresa
Hem NYHETER Shopify har fungerat väl och är nu en viktig del i agood companys tillväxtresa

Shopify har fungerat väl och är nu en viktig del i agood companys tillväxtresa

Publicerat av: Redaktionen

Shopify hjälper agood company sälja hållbara vardagsprodukter

Det var under den varma sommaren 2018 som Anders Ankarlid bestämde sig för att göra något för miljön och började att sälja gröna och cirkulära vardagsprodukter online.

Hans första produkt, som fortfarande är storsäljaren, var nedbrytbara mobilskal. Varumärket fick namnet agood company.

– Vi utvecklar, tillverkar och säljer hållbara vardagsprodukter där vi inte tummat på design. Vi väljer att vara provokativa mot våra konkurrenter, av det enkla skälet att miljön inte kan vänta, förklarar grundaren Anders Ankarlid.

Varumärket agood company grundades med målet att skapa ett etiskt, hållbart företag och att inspirera en rörelse mot vad Anders kallar tanklös konsumtion. Alla produkter både tillverkas och säljs på ett så hållbart sätt som möjligt. Ganska kort efter starten av agood company insåg han att de behövde en plattform för bolagets D2C-webb, men även för B2B-webben.

Shopify Plus blev vårt val eftersom vi säljer på många marknader. Efter att ha provat den var min initiala reaktion att det är en solid plattform som erbjuder mycket god basfunktionalitet.

Bland annat är Shopify en robust plattform som är lätt att skala. Det rika Shopify-ekosystemet gör det enkelt att hitta rätt integrationer man behöver, oavsett om det är en lösning för e-postmarknadsföring eller ett ERP-system till exempel.

Shopify har fungerat väl och är nu en viktig del i agood companys tillväxtresa

Anders Ankarlid

Enligt Anders Ankarlid har Shopify fungerat väl och är nu en viktig del i agood companys tillväxtresa.

– Shopify har ökat vår produktivitet, särskilt som vi kan integrera med många andra system. Internationellt funkar Shopify toppen.

Han undviker att nämna företagets omsättning och vinst men berättar gärna att agood company under 2022 kunnat donera cirka två miljoner kronor via sin egen stiftelse agood foundation, som stöttar gröna initiativ.

– Stiftelsen föddes ur ett bredare samtal om hur vi som företag kan påverka utanför vår normala räckvidd, samtidigt som vi sprider våra värderingar och vår expertis. Idag donerar vi fyra procent av nettopriset för varje försäljning till verksamheter som främjar hållbarhet och tar itu med frågor som klimatförändringar.

Samtidigt som försäljningen direkt till slutkund rullar på planerar agood company även satsa mer på direktförsäljning till andra företag.

– B2B är ett stort fokus för oss när vi blickar framåt. Vi planerar att gå live med den nya plattformen redan under hösten 2022, avslutar Anders Ankarlid.

 

 

Relaterade Artiklar