Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Svensk säljstart för Huawei MatePad Pro

Svensk säljstart för Huawei MatePad Pro

Publicerat av: Redaktionen

Nya Huawei MatePad Pro är en smart, kraftfull och innovativ surfplatta.

Svensk säljstart för Huawei MatePad Pro 3Den har med sina supertunna skärmkanter världens största bildskärmsyta i förhållande till sin storlek. Med Huaweis egna chip Kirin 990 har den dessutom enastående kapacitet och batteritid. MatePad Pro sätter med andra ord en ny nivå för design, teknik och mobil prestanda inom segmentet. Nu finns den till försäljning i Sverige.

– MatePad Pro är en surfplatta i absoluta toppklass och vi är glada för att nu också kunna erbjuda den på den svenska marknaden. Det är en produkt med hög kapacitet och flexiblitet vilket gör den mycket användbar för en bred målgrupp. Den är också en viktig del av vårt eget ekosystem av produkter som enkelt samarbetar och speglar varandra för bästa effektivitet, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei MatePad Pro har med sina supertunna skärmkanter världens största bildskärmsyta i förhållande till surfplattans storlek. Hela 90 procent av ytan täcks av bildskärmen. Tack vare Kirin 990-chipet som tillverkas med 7-nanometersteknik, har surfplattan enastående prestanda och batteritid. Den nya modellen levereras med EMUI10 som har flera funktioner för användarvänlighet och ökad produktivitet såsom Multi-Window, Multi-screen Collaboration och Huawei APP Multiplier såväl som stöd för tillbehören Huawei M-Pencil och Smart Magnetic Keyboard. De två sistnämnda är perfekta att använda till MatePad Pros PC-läge. Den nya surfplattan är också först i världen med att ha stöd för trådlös och omvänd trådlös laddning.

Minimalistiskt hantverk

Den eleganta och unika formgivningen av Huawei MatePad Pro gör att den är både bekväm att hålla och har ett snyggt utseende. Bildskärmen på 10,8 tum i 16:10-format omges av en ram på endast 4,9 millimeter. Förhållandet mellan bildskärm och enhetens storlek på 90 procent är störst i världen för en surfplatta. En magnesiumram gör att surfplattan blir både lätt och robust. Med antennerna integrerade i ramen och bakstycket får den ett rent och minimalistiskt utseende.

Modern prestanda

Hjärtat och hjärnan i nya Huawei MatePad Pro är Kirin 990 (7nm) med en klockfrekvens på 2,86Ghz som levererar förbättrad energieffektiv prestanda. Den integrerade processorn har en arkitektur i tre nivåer med två stora, två mellanstora och fyra mycket små kärnor som samverkar. Den 16-kärniga Mali-G76-grafikprocessorn innebär en avsevärd förbättring av grafikprestanda och batteritid för spel och underhållning.

Huaweis egen Da Vinci NPU-arkitektur gör att AI-funktioner optimeras genom att de balanseras mellan kärnorna. Huawei MatePad Pro har vidare 6GB LPDDR4X-arbetsminne vilket bland annat gör att appar startar blixtsnabbt. Huawei MatePad Pro kommer med ett kraftfullt batteri på 7 250 mAh och integrerade strömbesparande funktioner i både Kirin 990 och EMUI. Den kommer dessutom med en nätadapter på 20 watt för snabb laddning samt stöd för 40W Huawei SuperCharge, som gör det möjligt att ladda enheten ännu snabbare. Huawei MatePad Pro är dessutom den första surfplattan i världen med stöd för trådlös och omvänd trådlös laddning vilket gör det enkelt för konsumenter att hålla den eller andra enheter laddade.

Anslutbarhet

Genom EMUI10 har Huawei MatePad Pro stöd för Huawei Share Multi-screen Collaboration vilket ger stöd för funktioner tvärs över flera av Huaweis plattformar. Detta gör det exempelvis möjligt att enkelt flytta filer mellan mobilen och surfplattan. Delning av tillbehör gör det vidare möjligt att till exempel använda surfplattans bildskärm och tangentbord på en mobil eller spela upp musik lagrad på en mobil via surfplattan. Lösningen gör också att användare kan använda sin surfplatta för att svara på samtal eller SMS till sin mobil vilket öppnar för en helt sömlös upplevelse.

Multi-Window funktionen låter dig göra flera saker samtidigt i upp till tre appar, till exempel surfa på nätet, chatta med en kompis och se en film samtidigt. Med Floating Window kan du svara på textmeddelanden samtidigt som du tittar på en film eller spelar utan att behöva byta app. Med APP Multiplier kan du dela upp en app i två justerbara fönster och på så vis dra full nytta av den stora bildskärmsytan i både landskaps- och porträttläge.

En medhjälpare i arbetet

Huawei MatePad Pro har stöd för Huawei M-Pencil som gör det enkelt att på ett naturligt och intuitivt sätt använda en penna för inmatning. Tryckkänslighet i 4 096 nivåer, tilt-stöd och en spets tillverkad i ett kompositmaterial ger användare tillgång till ojämförbar precision, responsivitet och känslighet med Huawei M-Pencil. När pennan placeras mot Huawei MatePad Pro startas parning via Bluetooth såväl som magnetladdning automatiskt. Pennan och surfplattan är den perfekta kombinationen för användare som vill låta sin kreativitet flöda, varsomhelst och närsomhelst.

Vidare har Huawei MatePad Pro stöd för Smart Magnetic Keyboard, som enkelt kan anslutas via Bluetooth. Tangentbordet är ett bekvämt sätt för inmatning där Shift-tangenten även fungerar som ett sätt att starta Huawei Share för snabb åtkomst till Multi-screen Collaboration-funktionen. Helt nya Desktop Mode stöder upp till åtta appar öppna samtidigt utan att prestandan påverkas.

Huawei MatePad Pro kommer med ett eye comfort mode, anpassat för att skydda dina ögon när du studerar eller arbetar under längre tid med din MatePad Pro.

Ta med bioupplevelsen

Nya Huawei MatePad Pro har en IPS-bildskärm med 2K QHD-upplösning (2 560 x 1 600) och en pixeldensitet på 280 ppi. Tack vare bildskärmens förmåga att återge hela DCI-P3-färgrymden med en ljusstyrka på 540 nits och ett kontrastförhållande på 1 500:1 erbjuder surfplattan en fantastisk filmupplevelse. Den integrerade Huawei ClariVu Display Enhancement-tekniken samarbetar med hårdvaran för att ge bästa möjliga bildåtergivning där varje enskild bild är skarp med naturtrogen färgprecision. För att ytterligare höja upplevelsen kommer Huawei MatePad Pro med stöd för Histen 6.0 som gör det möjligt att återge 3D-ljudeffekter. De fyra inbyggda högtalarna, som kalibrerats av Harman Kardon, återger även de mest komplicerade ljud med enastående klarhet.

Ny och förbättrat Kids Corner med fler eLearning-funktioner

Kids Corner är ett gränssnitt som är skräddarsytt för barn, som anpassar apparna till att bli lämpliga för barn. Kids Corner har fyra förinstallerade grundfunktioner; inspelare, kamera, multimedia och målning för barn. Huawei MatePad låter barnen ta del av alla fördelarna i en smart enhet, samtidigt som föräldrarna kan slappna av då Kids Corner kan låsas med en PIN-kod.

Inspelningsfunktionen låter barnet ta röstanteckningar, som kan användas både till utbildning, lek eller för att göra roliga klipp. Kameran ger barnen en säker miljö för att testa fotografering. Multimedia-funktionen ger tillgång till en stor mängd underhållning, anpassad efter barn. Målningsfunktionen låter barnet utforska sin kreativitet och digital konst med teckning, skiss och målning.

Säljs med Huaweis egna AppGallery

Huawei MatePad Pro kommer med den egna appbutiken AppGallery. AppGallery innehåller ett flertal svenska appar och är i kraftig tillväxt. Appar som finns tillgängliga är t.ex. BankID, Freja eID, Swish, Truecaller, Storytel, Readly och Foodora. För att enkelt komma åt andra populära sajter eller tjänster kan man till exempel använda Huaweis egna phone clone från telefonen, eller via sin browser skapa genvägar som placeras som ikoner på startskärmen. De allra flesta företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag dessutom en mobilanpassad hemsida.

Pris och tillgänglighet

Huawei MatePad Pro 4G finns tillgänglig på den svenska marknaden från och med 1 juni.

Huawei MatePad Pro 4G WiFi (6GB RAM + 128 GB lagringsutrymme) har ett cirkapris på 6499 SEK inkl. moms. Huawei MatePad Pro 4G LTE/4 (6GB RAM + 128 GB lagringsutrymme) ett cirkapris på 6999 SEK inkl. moms.

Relaterade Artiklar