Suunto presenterar Suunto 9 Peak – den lättaste, minsta och mest slitstarka klockan hittills
Hem PRODUKTNYHETERHETA PRYLAR Suunto presenterar Suunto 9 Peak – den lättaste, minsta och mest slitstarka klockan hittills

Suunto presenterar Suunto 9 Peak – den lättaste, minsta och mest slitstarka klockan hittills

Publicerat av: Redaktionen

Suunto 9 Peak är en sportklocka med fjäderlätt och elegant design, trådlösa programuppdateringar, upp till 170 timmars batteritid i GPS-läge och mätning av syremättnad i blodet. 

Suunto presenterar nu sin nya flaggskeppsmodell Suunto 9 Peak med en nätt, skandinavisk design och fullspäckad med kraftfulla funktioner. Suunto 9 Peak är inspirerad av den prisbelönta modellen Suunto 9 Baro och är den tåligaste klockan Suunto skapat. Med sin stilrena och skandinaviska design sitter Suunto 9 Peak bekvämt på handleden och har testats i de allra tuffaste miljöerna för att uppfylla användarnas högsta krav. Klockan har upp till 170 timmars GPS-registrering i Tour-läget, mätning av syremättnad i blodet och ett03_Suunto 9 Peak.png fulladdat batteri på en timme. En trogen följeslagare för friluftsäventyr och ett högpresterande träningsverktyg i alla lägen.

”När vi designar en ny klocka utgår vi från användarnas förväntningar och kombinerar detta med vår senaste teknologi. Det visade sig att många ville ha alla funktionerna som finns i Suunto 9 Baro, men i en mindre och smidigare klocka i eleganta linjer, utan att kompromissa med batteritid eller funktioner. Vårt designteam och våra ingenjörer hade ett nära samarbete för att utforma Suunto 9 Peak för att uppfylla dessa krav,” säger Heikki Norta, Suuntos VD. ”Denna klocka i minimalistisk skandinavisk design är en naturlig fortsättning på vårt 85-åriga arv av att tillverka produkter för friluftsäventyr.”

Suunto 9 Peak har alla marknadsledande egenskaper som gör Suunto 9-serien så välkänd, vilket omfattar över 80 sportlägen som löpning, vandring, MTB, skidåkning och simning samt skräddarsydda skärmar för att se den mest relevanta träningsdatan, ett intelligent batterisystem, precis pulsmätning på handleden, utförliga väderleksrapporter och många navigeringsmöjligheter via klockan.

Alla nya uppgraderingar för Suunto Peak 9 inkluderar:

  • Minimalistisk nordisk design som är 37% tunnare och 36% lättare än den prisbelönta Suunto 9 Baro.
  • Mätning av syremättnad i blodet för att kunna avgöra acklimatiseringsnivåer för hög höjd. (Suunto 9 Peak är inte en medicinteknisk enhet och är inte avsedd för diagnostik eller kontroll av medicinska tillstånd)
  • Automatisk justering av bakgrundsbelysning beroende på omgivande ljusstyrka     
  • Snabbare laddning: 100% laddad på 1 timme
  • Förbättrat armband med nytt metallspänne.
  • En ny urtavla som visar träningsdata för veckan och inspirerar till nya rutiner.02_Suunto 9 Peak.jpg

Suunto-appen fungerar med Suunto 9 Peak så att användarna effektivt kan planera rutter med sportspecifika värmekartor och populära startpunkter, som kan skapas och överföras till klockan för offline-navigering. Mobilappen ger användarna möjlighet att skapa intressepunkter och gå tillbaka till favorit-rutter och äventyr med personliga värmekartor. Nu synkas Suunto 9 Peak till Suunto-appen dubbelt så snabbt tack vare Bluetooth 5, den senaste versionen av Bluetooth-tekniken.

Suunto 9 Peak,  kommer finnas tillgänglig i två olika stilar och fyra naturinspirerade färger: Granite Blue Titanium och Birch White Titanium, med i safirglas och titan av klass 5, samt All Black och Moss Gray, med i safirglas och rostfritt stål. Den nya Suunto 9 Peak kommer att finnas tillgänglig för köp från och med 17.6.2021, men finns redan nu ute till förhandsförsäljning på www.suunto.com och hos utvalda återförsäljare.
Rek pris Suunto Peak Titanium: 6990kr. Rek pris Suunto 9 Peak Steel: 5690kr


Suunto presenterar Suunto 9 Peak – den lättaste, minsta och mest slitstarka klockan hittills
Suunto presenterar Suunto 9 Peak – den lättaste, minsta och mest slitstarka klockan hittills 7

Relaterade Artiklar