Storytel förvärvar de digitala rättigheterna till Anna Janssons böcker
Hem NYHETER Storytel förvärvar de digitala rättigheterna till Anna Janssons böcker

Storytel förvärvar de digitala rättigheterna till Anna Janssons böcker

Publicerat av: Redaktionen

Storytels förlag StorySide har förvärvat rättigheterna att ge ut Anna Janssons romaner som ljud- och e-böcker på flera nya språk. 

Hela serien om poliskommissarien Maria Wern blir nu tillgänglig på engelska, spanska och italienska i Storytels app.

Delar av serien kommer även att finnas på hebreiska och isländska.

Anna Jansson är en av förgrundsgestalterna i den svenska crime-vågen, och en av de mest framgångsrika författarna på Storytels plattform.

– Vi är både stolta och exalterade över det här avtalet, som ger Storytel möjligheten att ta Anna Janssons skattkista av spänning till vår stora digitala publik världen över. Crime är ett omåttligt populärt segment hos oss, som vi även satsar på i vår egenutgivning. Anna Janssons böcker ger våra läsare och lyssnare underhållning på högsta nivå”, säger Mari Wärri, Head of Global Content Acquisition på Storytel.

Under de senaste tjugo åren har deckardrottningen Anna Jansson skrivit fler än 60 romaner – som bara i Sverige har sålts i över fem miljoner exemplar. Böckerna har översatts till ett antal språk och och finns sedan tidigare på svenska, norska, danska och finska i Storytels app. Berättelsen om Maria Wern har även gjort succé som tv-serie och film. Anna Jansson gläds åt det nya samarbetet med Storytel:

Storytel förvärvar de digitala rättigheterna till Anna Janssons böcker

Anna Jansson

– Det är inte varje dag man gör en deal för så många böcker på en gång – nu är det dags att korka upp champagnen! Storytel borgar för kvalitet i översättningar och lyssningsupplevelser och jag är så oerhört glad att mina böcker nu kommer att nå nya läsare världen över, säger Anna Jansson.

Hennes agent Lena Stjernström, vd på Grand Agency, lyfter fram digitaliseringens betydelse för spridningen av litteratur:

– Det här är ytterligare ett tecken på de nya kanalernas förmåga att lyfta författarskap till fler länder, tillfredsställa en global publiks nyfikenhet och skapa nya tidlösa klassiker. Anna Jansson är en av Sveriges största deckarförfattare genom tiderna. Tack vare den här stora satsningen kommer ännu fler människor att upptäcka och älska hennes berättelser. Under de senaste åren har vi gjort en rad affärer av det här slaget och jag ser det som helt revolutionerande för bokbranschen, läsarna och inte minst, för författarnas möjlighet till varaktiga intäkter, säger Lena Stjernström.

 

Relaterade Artiklar