Spelutvecklare planterar träd när du spelar
Hem GAMING Spelutvecklare planterar träd när du spelar för att fira Earth Day

Spelutvecklare planterar träd när du spelar för att fira Earth Day

Publicerat av: Redaktionen

Huawei stödjer Ten Square Games (TSG) i deras utmaning till spelare att ta upp miljökampen i deras flagskeppstitel Fishing Clash.

För att fira Earth Day 22 april uppmuntrar utvecklarna spelare att städa upp spelets virtuella Amazonas-flod.

Spelet finns tillgängligt via AppGallery.

Målet är enligt Ten Square Games att öka miljömedvetenheten samt hjälpa till att skydda den biologiska mångfalden. Det sistnämnda genom ett initiativ av spelutvecklaren: “Ju mer ni spelar, desto fler träd planterar vi”.

Spelutvecklare planterar träd när du spelarUnder World Water Day förra året genomfördes ett initiativ i Fishing Clash, som är ett av de mest populära spelen på AppGallery och Huaweis GameCenter, för att skapa medvetenhet om utdöda arter samt för att uppmuntra till insatser i syfte att städa upp världshaven. I årets utmaning tar spelet användare till Amazonasfloden. Där får användare i stället för att fiska efter exotiska fiskar. städa den virtuella skräpfyllda floden. För att återspegla spelarnas framsteg i spelet kommer Ten Square Games att plantera träd.

– Vårt engagemang för att öka miljömedvetenheten samt uppmuntra beteendeförändringar och ansvarstagande genom teknik har hög prioritet för Huawei. Det känns hoppfullt att se hur gaming kan främja virtuella vanor som har en positiv inverkan i det verkliga livet. TSG:s Earth Day-utmaning omfamnar våra värderingar om att värna om miljön. Samtidigt som spelarna samlar poäng i spelet, överförs poängen till donationer som leder till plantering av nya träd, säger Dr. Jaime Gonzalo, Vice President of Consumer Mobile Services på Huawei Europa.

TSG:s initiativ med Fishing Clash speglar Huaweis egen inställning till att använda teknik för att hantera klimatförändringar och miljöfrågor. Huawei har fyra strategier för hållbarhet: digital integration, säkerhet och trovärdighet, miljöskydd samt ett hälsosamt och harmoniskt ekosystem. Under de senaste två åren har Huawei hjälpt 22 skyddade områden i 18 länder att med digital teknik mer effektivt hantera naturresurser och skydda den biologiska mångfalden. Utöver detta finns initiativ för att använda miljövänliga material, mer hållbara förpackningar samt minska avfall.

Fishing Clash kan laddas ner på AppGallery, världens tredje största app-plattform. AppGallery har fler än 187 000 appar som är integrerade med Huaweis mobiltjänsters ekosystem. Tjänsten finns tillgänglig i 170 länder med 580 miljoner aktiva användare varje månad över hela världen.

Relaterade Artiklar