Spelbutiken.se får Zalando/Klarna-ägare
Hem NYHETER Spelbutiken.se får Zalando/Klarna-ägare

Spelbutiken.se får Zalando/Klarna-ägare

Publicerat av: Redaktionen

Danske storinvesteraren Anders Holch Povlsen köper 25 procent av online-koncernen Coolshop och blir därigenom även delägare i svenska Spelbutiken.se.

Spelbutiken.se får Zalando/Klarna-ägare

Anders Holch Povlsen

Povlsen var en tidig investerare i såväl Klarna som Zalando och har därmed bidragit till båda företagens uppbyggnad.

Det är Povlsens holdingbolag Heartland som genomför förvärvet av Coolshop som i sin tur äger 75 procent av Spelbutiken.se i Sverige. Med ett sortiment som spänner över allt ifrån bland annat elektronik, trädgård, hälsovård till hem och skönhet räknas Coolshop till en av Nordens bredaste e-butiker. Den snabbt expanderande verksamheten finns i nuläget i Norden, England, Tyskland och Holland och framöver planeras expansion inom fler marknader. Företaget har gjort betydande investeringar i infrastruktur och fler planeras inom logistik.

Spelbutiken.se, som grundades 2001 i Varberg, har på tjugo år vuxit från försäljning av utvalda spel inom populärkultur till att omfatta erbjudanden till hela spelmarknaden – alltifrån traditionella brädspel till det senaste inom dataspelsvärlden.

– Det är närmast en svindlande tanke för oss som relativt litet företag att få in en så stark och namnkunnig ägare som Anders Holch Povlsen. Det har varit ett hårt men roligt arbete att bygga upp företaget. Nu ser vi med stark tillförsikt fram emot nästa steg i tillväxtresan och att få tillgång till den kunskap och affärstänk som finns inom Heartland, säger Johan Toborn, VD, delägare och grundare av Spelbutiken.se

– Vi är mycket imponerade över den utveckling som både Spelbutiken.se och Coolshop har genomgått de senaste åren. I båda fallen är det resultatet av starka team och hårt arbetande ägarkretsar som utan tvivel är några av Nordens duktigaste. Vi ser med förväntan fram emot samarbetet och att på bästa sätt bidra till god tillväxt och utveckling i verksamheterna, säger Lise Kaae, CEO i Heartland.

 

Relaterade Artiklar