SÖDERS CYKEL I STOCKHOLM - den digitala källarbutiken
Hem E-HANDEL SÖDERS CYKEL I STOCKHOLM – den digitala källarbutiken

SÖDERS CYKEL I STOCKHOLM – den digitala källarbutiken

Publicerat av: Redaktionen

Söders Cykel är en av butikerna inom Bike Nation, en specialistgrupp inom SGN Sport, med flera av Sveriges allra bästa cykelbutiker. Här är det Roger Harrfors som håller i trådarna.

Från utsidan ser det inte så mycket ut för världen. Ingången till Söders Cykel är minst sagt anspråkslös där den ligger på en sidogata på Södermalm – men den leder faktiskt ner till en av Stockholms största cykelaffärer med egen verkstad. Butikschefen Roger Harrfors har skruvat med cyklar sedan han var tonåring. Redan 1945 startade hans farfar familjens första cykelverkstad och butik, en tradition som har rullat på sedan dess – i över 75 års tid.

Trots sin tunga tradition har Söders Cykel en högst modern twist, för allt man ser i butiken går att klicka hem över nätet – och allt som syns på nätet finns alltså hemma i butik.

– De som vill handla i cykelbutik kommer att fortsätta handla i en cykelbutik. Sedan är det ju många som inte kan ta hand om sina cyklar som de handlat på nätet. Men för oss är det en självklarhet att även finnas på nätet, säger Roger.

Näthandeln är inget nytt för Söders Cykel utan är en tjänst man erbjudit sedan 2008, så man skulle kunna kalla dem för föregångare.

– Det låg i tiden tyckte jag. Varför skulle man inte vara på nätet? Men då sålde vi kanske tio cyklar per år över nätet, nu skickar vi runt tjugo cyklar i veckan. Så det har ju hänt en del på den fronten, i synnerhet nu under pandemin.

Trots att vi befinner oss mitt inne i storstan är det som ökat mest i försäljning, lite överraskande, faktiskt heldämpade mountainbikes. Stigcykeltrenden är alltså tydlig även här mitt på Söder.

– Folk cyklar verkligen mountainbike, vi får skicka cyklar överallt nu. Vi hinner knappt lägga upp dem på nätet innan de är sålda, så det hände verkligen något förra året.

Relaterade Artiklar