Apple-återförsäljaren Appricot öppnar upp i 15-minutersstaden Ö-vik
Hem NYHETER Apple-återförsäljaren Appricot öppnar upp i 15-minutersstaden Ö-vik

Apple-återförsäljaren Appricot öppnar upp i 15-minutersstaden Ö-vik

Publicerat av: Redaktionen

Till våren öppnar Appricot Life AB en ny butik i Örnsköldsvik.

Apple-återförsäljaren Appricot öppnar upp i 15-minutersstaden Ö-vik

Med Appricot får boende, näringsliv och besökare i Örnsköldsvik tillgång till en lokal premium Apple-återförsäljare med auktoriserad Apple-verkstad.

En etablering som gör att Apple-handlaren medverkar till utvecklingen av en 15-minutersstad i tillväxt där det mesta som du behöver i en modern stad finns på nära avstånd och digitalt.

Appricots nya butik kommer liksom övriga butiker i Åre, Stockholm, Uppsala och Örebro att finnas centralt i staden. I Örnsköldsvik kommer Apple-återförsäljaren hittas i House Bes lokaler som nu byggs upp och moderniseras i före detta tryckeriets lokaler som ägs av Nordiska Centrumhus. Appricot är sedan tidigare partner med co-working aktören House Be och ser positivt på samverkan genom dess ekosystem och nätverk med näringslivet i både Jämtland och Norrland.

– Efter en framgångsrik etablering i Åre och på jakt efter ytterligare etableringar kändes tajmingen perfekt när vi fick möjligheten att öppna i samma byggnad som House Be. Örnsköldsvik är likt Åre där vi verkar en ort med många färgstarka och framgångsrika entreprenörer och samtidigt en ort med riktigt stora och namnkunniga bolag. Vi tror att en redan spännande region kommer bli ännu bättre i spåren efter covid-19 där många tar möjligheten att flytta till medelstora städer som erbjuder möjlighet till både arbete och upplevelser som Höga Kusten ger, säger Peter Selemark, VD på Appricot Life AB.

Appricots personal har lång erfarenhet av att sälja och serva Apples produkter och tjänster. Apple-experterna vid Höga Kusten kommer erbjuda ett komplett utbud av Apple-produkter och tillbehör med tillhörande auktoriserad service och reparationer samt andra tjänster för privatpersoner och företag.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Appricot, en av våra partners, etablerar sig i anslutning till House Be i Örnsköldsvik. Det bevisar att nätverkande och affärer föder ytterligare möjligheter och skapar mervärde för våra medlemmar, säger Ina Lindberg, Sales and Partner Manager på House Be.

– Med Appricots etablering fortsätter vi förändringen av tidigare tryckeriets lokaler till nya moderna verksamhetslokaler i centrala Örnsköldsvik. Känns fantastiskt roligt att vi genom Appricot får en premium Apple-återförsäljare i stan, vilket ytterligare underlättar för de allt fler som vill verka och bo i Ö-vik och som söker en aktiv och flexibel livsstil, säger Håkan Martinell, VD på Nordiska Centrumhus.

Appricots butik öppnar i samband med House Bes invigning som är planerad till första veckan i maj. Fram till dess pågår rekrytering av engagerad och kunnig personal bestående av butikschef, butikssäljare, företagssäljare och servicetekniker. Parallellt med anställningar sker djupgående utbildningar och certifieringar kring Apples produkter och tjänster för att erbjuda en premium upplevelse och utveckla det digitala livet och tillväxten i Örnsköldsvik.

Relaterade Artiklar