Snabbväxande svensk VR-techbolaget 
XR Tech ökar expansionstakten
Hem GAMING Snabbväxande svensk VR-techbolaget 
XR Tech ökar expansionstakten

Snabbväxande svensk VR-techbolaget 
XR Tech ökar expansionstakten

Publicerat av: Redaktionen

I mars lanserade det svenska VR-techbolaget XR Tech Sveriges första självbetjänande VR kuber, YAY VR, i Westfield Mall of Scandinavia.

Nu utökar företaget med ännu en etablering i Täby Centrum, i syfte att möta marknadens ökade efterfrågan på VR-spel och upplevelser.

Spelmarknaden upplever en ökad efterfrågan av nya former av spel och upplevelser, vilket idag har blivit ett nytt sätt att umgås.

I takt med att kundbasen växer satsar techbolaget XR Tech på att möta efterfrågan genom att placera ut fler fristående VR kuber, med namnet YAY VR, där målgruppen rör sig.

YAY VR är en helt självbetjänande spelarkad i miniformat för VR (virtual reality) som skapar obegränsade möjligheter till vilka upplevelser användaren vill ta del av, t.ex. utforska resmål, testa tjänster och produkter, uppleva spel på ett nytt sätt eller som en portal in till metaverse. Kubens storlek gör den enkel att placera ut i t.ex. köpcentrum där upplevelsen nu blir mer lättillgänglig och kostnadseffektiv än tidigare.

– Intresset för VR växer väldigt snabbt och våra kunder visade tidigt ett stort intresse för YAY VR. Syftet med våra VR kuber är att de ska vara lättillgängliga för alla och finnas på platser där målgruppen rör sig. Därför väljer vi att redan nu utöka med ytterligare ett köpcentrum i Stockholm, säger Sebastian Kjersén, grundare och VD XR Tech.

Snabbväxande svensk VR-techbolaget 
XR Tech ökar expansionstaktenPlattformen gör det möjligt för resor in i ”metaverse” och kräver ingen personal. Man väljer spel, betalar med Swish eller kort och öppnar dörren med sin egna mobil. Sedan kliver man in i kuben och sätter igång.

– Vi jobbar aktivt för att följa, förutse och möta den utveckling som sker inom branschen. När efterfrågan på upplevelser nu ökar ytterligare är vi glada över vårt fokus och samarbetet med YAY VR, säger Louise Ryning Director of Operations på Unibail-Rodamco-Westfield Nordics.

Relaterade Artiklar