Cykling och matupplevelser i skön förening
Hem EFTER JOBBET Cykling och matupplevelser i skön förening

Cykling och matupplevelser i skön förening

Publicerat av: Redaktionen

Under de senaste åren har intresset för cykling och lokala matupplevelser ökat lavinartat.

I projektet Bike & Bite kombinerar Örebrokompaniet båda dessa trender för att locka ut besökare och örebroare på de vackra cykelvägarna runt Örebro.

Allt fler vill ha klimatsmarta resor och vill ha en aktiv livsstil även under semestern. Därför är det inte förvånande att cykling vuxit sig allt starkare. Det handlar både om mountainbike i skogen och i lugnare tempo på vanliga vägar. Den här utvecklingen har pågått under många år, men har fått en ordentlig skjuts av det ökade intresset för friluftsliv under coronapandemin.

– Örebro kommun är en riktigt bra cykelkommun! Därför finns det finns goda förutsättningar för att utveckla besöksmål längs med cykelstråken och marknadsföra upplevelser med cykelturer, säger Sanna Rosell, kommunikatör och destinationsutvecklare på Örebrokompaniet.

En annan växande trend är intresset för mat i allmänhet och det lokalproducerade i synnerhet. Mot bakgrund av detta lanserar Örebrokompaniet nu Bike & Bite, ett projekt som lyfter fram ett antal cykelstråk i Örebro kommun.

– Det handlar både om befintliga leder och helt nya stråk. Dessa kombineras med matupplevelser och kommuniceras via digitala kartor, sociala medier och lokala influencers. Vi har dessutom med en extern aktör som ordnar cykeluthyrning vid ett antal strategiska platser, berättar Sanna Rosell.

Syftet med projektet är att öka antalet gästnätter under sommarmånaderna. Men det handlar också om att förlänga säsongen och öka resandet under höst och vår, plus att skapa ytterligare besöksmål som kan attrahera både örebroare och fler besökare till Örebro.

Relaterade Artiklar