Eldrivna tunga transporter – framtiden för Wibax
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Eldrivna tunga transporter – framtiden för Wibax

Eldrivna tunga transporter – framtiden för Wibax

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen har inrättat en Elektrifieringskommission med ledamöter från bland annat näringsliv, regioner och universitet som samarbetar för att skynda på elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil.

Wibax är en av aktörerna som deltar i samverkansprojektet ”Elregion norr” med bland andra Northvolt.

Vi har för avsikt att erbjuda elektriska transporter av råvara till batterifabriken i Skellefteå.

Utmaningen blir att göra det hållbart men med en hög leveranssäkerhet. Men tittar man på våra transporter så har vi relativt långa lastnings- och lossningstider i förhållande till körsträckan, då skulle vi kunna ladda utan att det läggs på tid. Det här med tunga eldrivna fordon är något för oss, säger Jonas Wiklund.

Jonas uppger att det i dag dock inte finns eldrivna fordon på marknaden med så höga lastvikter, men jag tror att en hel del av våra fordon kommer att vara eldrivna i framtiden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>