Hem NYHETER Singles Day spås öka igen – Elgiganten växlar upp inför världens största handelsdag

Singles Day spås öka igen – Elgiganten växlar upp inför världens största handelsdag

Publicerat av: Redaktionen

Singles Day – handelshögtiden med ursprung i Kina – importerades till Sverige av Elgiganten 2017.

Singles Day spås öka igen – Elgiganten växlar upp inför världens största handelsdag 3Internationellt är Singles Day, som initialt skapades som en motvikt till Alla Hjärtans Dag, den största handelsdagen i världen. I år blir tredje året som Elgiganten kampanjar inför dagen, som spås växa i år igen.

Singles Day skapades på 90-talet som en motvikt till Alla Hjärtans Dag, för att alla skulle ges ett naturligt tillfälle att kunna handla något till sig själv till ett bra pris.

2017 var Elgiganten först i Sverige med att importera högtiden, och sedan dess har den vuxit lavinartat på den svenska marknaden. Idag är Singles Day större än både Black Friday och julhandeln i världen, och förra året ökade näthandeln hos Elgiganten med 130 procent jämfört med året innan.

– Som marknadsledare bevakar vi alltid olika trender och företeelser som har med vår bransch att göra, och vi vill självklart alltid skapa möjligheter att ge våra kunder så bra erbjudanden som möjligt. Därför tog vi Singles Day till Sverige. Efter dubblad försäljning första året och kunder som hängde på låset redan vid midnatt ifjol så har vi fått bekräftat att den här typen av handelshögtider är väldigt uppskattade av våra kunder. Därför växlar vi upp ännu mer i år, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten i Sverige.

I år tjuvstartar Elgiganten Singles Day redan helgen innan, för att skapa möjlighet för kunder att handla i lugn och ro. Vid midnatt öppnar kampanjsajten som bjuder på tidigare års produktfavoriter TV-apparater, hörlurar, spelkonsoller, mobiltelefoner, surfplattor, laptops och vitvaror.

Några tips inför Singles Day:

  • Bestäm dig för vad du ska handla i förväg så att du inte köper saker du inte behöver
  • Gör din research och hitta rätt produkt för dig
  • Se till att återvinna din gamla elektronik – hos Elgiganten kan du lämna in uttjänt elektronik för återvinning

Relaterade Artiklar