Hem NYHETER Samsung presenterar flera nyheter inom MicroLED, QLED 8K och Lifestyle TV inför CES 2020

Samsung presenterar flera nyheter inom MicroLED, QLED 8K och Lifestyle TV inför CES 2020

Publicerat av: Redaktionen

Samsung presenterade idag nya produkter för MicroLED, QLED 8K och Lifestyle TV. Genom att introducera nya skärmstorlekar, 8K AI uppskalningsmöjligheter, design, innovativ skärmteknologi och mycket mer visar Samsung att deras produkter 2020 skapar upplevelser i det uppkopplade hemmet.

Samsung presenterar flera nyheter inom MicroLED, QLED 8K och Lifestyle TV inför CES 2020 3”Allt eftersom vår livsstil fortsätter att utvecklas, så utvecklas även TV skärmarna för att erbjuda konsumenter tillgång till innehåll och information i realtid vart de än befinner sig och när de vill. Som en del av vår vision, ’Screens Everywhere’, ser vi därför fram emot att vi nu kan erbjuda en mer intensiv och uppkopplad upplevelse i hemmet genom AI-aktiverade funktioner, 8K teknologi och nytänkande design i våra skärmar”, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV i Norden.

MicroLED; banbrytande teknik för hemmet

Samsung introducerade nya produkter med MicroLED-teknologi som kombinerar nästa generations skärmteknologi med enastående anpassningsfunktioner.

Konsumenter kan nu uppleva hur Samsungs design- och innovationsarbetsgrupp har nyskapat TV:n. Med 75-, 88-, 93- och 110-tums skärmstorlekar är MicroLED modellerna anpassade för alla typer av hem och livsstilar. De nya 88- och 150-tums modellerna introducerar en ny design, ultra-slim infinity, som näst intill tar bort alla fyra sidor av ramen, vilket gör att produkterna enkelt smälter in i sin omgivning. Konsumenter kan dessutom koppla ihop flera MicroLED paneler för att skapa nya kombinationer som passar den specifika miljön.

MicroLED skärmar erbjuder revolutionerande bildkvalitet och levererar ett större djup, bättre klarhet samt en ljusstyrka på maximalt 5,000 nits. De har också uppskalningsmöjligheter som baseras på deep learning för att erbjuda bästa möjliga innehåll oberoende av källa. Resultatet blir en helt ny upplevelse för TV-tittande i hemmet.

8K QLED produktlinjen utökas med förstärkt 8K AI Quantum processor och design

Samsungs flaggskeppsmodell Q950TS QLED 8K TV är industrins första 8K TV som kombinerar en ultratunn formfaktor, premium 8K bildkvalitet och ett imponerade surround-ljud. Q950TS introducerar också Infinity Screen som innebär en enastående tittarupplevelse.

Med en fantastisk 8K upplösning erbjuder Q950TS, Samsungs bästa LCD bildkvalitet någonsin. Produkten är utrustad med en 8K AI Quantum processor som har inbyggd 8K AI uppskalning och som använder deep learning vilket möjliggör att material automatiskt kan skalas upp till kristallklar 8K upplösning. Genom funktionen Adaptive Picture kan Q950TS också optimera skärmen för omgivningen. AI Quantum processorn, kärnan bakom skärmen, hjälper även till att driva Samsungs smarta hem-plattform, Tizen, vilket möjliggör för användare att uppleva allt från förbättrad bildkvalitet till ökad användbarhet av andra uppkopplade hemfunktioner.

Utöver en förbättrad bildkvalitet har Samsungs nya QLED 8K TV:s premiumljudfunktioner som Q-Symphony, Object Tracking Sound (OTS) och Active Voice Amplifier. Dessa funktioner maximerar ljudupplevelsen genom att leverera ett dimensionellt och dynamiskt ljud som matchar upplevelsen av att titta på större skärmar.

Lifestyle TV:n ‘The Sero’ kommer till Norden

Samsung utökar även sin portfolio av Lifestyle TV:s i och med den globala lanseringen av ’The Sero’. The Sero, som betyder vertikal på koreanska, kan användas i både horisontellt och vertikalt läge – precis som en smartphone eller tablet. Följt av lanseringen i Sydkorea förra året kommer Samsung under 2020 utöka tillgängligheten till flera marknader.

The Sero kopplas ihop med användarens mobila enheter för att på ett naturligt sätt visa upp innehåll i både traditionellt horisontellt format så väl som vertikalt. Konsumenter kan se innehåll från sociala medier, YouTube och andra personliga videos i ett skärmläge som speglar de mobila enheternas.

Som vinnare av ”Best of Innovation” på CES, kombinerar The Sero de bästa funktionerna hos Samsungs toppskärmar samtidigt som den erbjuder en ny riktning inom hemunderhållningsteknologin som möter behoven och vanorna hos den allt större publiken inom mobilt tittande.

”Dagens konsumenter förväntar sig att deras TV kan integreras i deras individuella livsstil. Samsung omdefinierar TV:ns roll och skapar nya digitala innovationer och nya mönster för att förbättra deras liv”, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV i Norden.

Relaterade Artiklar