Hem NYHETER LG visar upp nya tv-modeller med äkta 8K och nästa generations AI-processor under CES 2020

LG visar upp nya tv-modeller med äkta 8K och nästa generations AI-processor under CES 2020

Publicerat av: Redaktionen

​LG Electronics (LG) kommer under CES 2020 nästa vecka att premiärvisa sitt utökade utbud med äkta 8K-tv.

LG visar upp nya tv-modeller med äkta 8K och nästa generations AI-processor under CES 2020 3Nyheterna omfattar hela åtta nya modeller vilka inkluderar storlekar på både 65 och 77 tum utöver tidigare 75 och 88 tum.

Produktfamiljen för 2020 innehåller LG SIGNATURE OLED 8K-tv (OLED ZX på 77 och 88 tum) såväl som de avancerade LG NanoCell-modellerna Nano99, Nano97 samt Nano95, samtliga tillgängliga i 65 eller 75 tum. Hela LG:s utbud av 8K-tv överträffar de krav som den officiella definitionen för 8K Ultra HD som satts upp av Consumer Technology Association (CTA)*.

LG:s 8K-modeller ger inte bara äkta 8K utan är dessutom framtidssäkrade så att konsumenter kan vara säkra på att de får njuta av en äkta 8K-upplevelse.

De nya modellerna kan spela upp 8K-innehåll från en mängd olika källor via HDMI eller USB tack vare stöd för HEVC, VP9 och AV1 där den sistnämnda har brett stöd bland innehållsleverantörer som till exempel YouTube. LG:s nya modeller har stöd för strömning av 8K-innehåll med 60 bilder per sekund (FPS) och har certifierats att leverera 8K 60P via HDMI.

De nya 8K-modellerna kommer med betydligt uppgraderad prestanda tack vare den nya α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processorn. Genom att dra nytta av deep learning-teknik kan 2020-modellerna ge optimerad bild- och ljudkvalitet för alla typer av innehåll via AI-baserad 8K-uppskalning. Genom att analysera innehållet och behandla det med brusreducering i fyra steg (Quad Step Noise Reduction) och frekvensbaserad förbättring av skärpan förbättras innehåll i lägre upplösningar till nära nog perfekt 8K.

Den nya bildprocessorns AI Picture Pro-funktion kan känna av ansikten och text som visas och finjustera återgivningen för mer naturliga hudtoner, bättre återgivning av ansiktsdrag och text som blir enklare att läsa. Vidare kan den via Auto Genre Selection-funktionen känna igen vilken typ av innehåll som spelas upp och automatiskt välja rätt bildinställningar så att tittare alltid får bästa möjliga bild utan ansträngning. Bildlägena som stöds är film, sport, standard och animerat.

Givetvis så har även ljudet i 2020-modellerna förbättrats. LG:s AI Sound Pro-funktion analyserar och klassificerar ljudet från fem olika kategorier för klarare tal samt ett mer nyanserat bakgrundsljud. Ljudkategorierna är musik, film, sport, drama och nyheter. Tal isoleras och förstärks vilket gör det enklare för tittare att hänga med i dialogen. Bakgrundsljud mixas upp till virtuellt 5:1-surroundljud vilket ytterligare ökar känslan av att vara i händelsernas centrum.

Utöver en fantastisk tittarupplevelse ger LG:s nya 8K-tv en ny nivå av bekvämlighet tack vare AI-teknik. Användare kan övervaka och styra kompatibla IoT-enheter direkt från tv:ns startskärm. Användare kan dessutom enkelt styra anslutna enheter direkt med rösten. ThinQ röstigenkänning är integrerat i alla LG 8K-tv och finns tillgängligt i 144 länder. De nya modellerna bygger på LG:s hyllade operativsystem webOS, som ger stöd för Apple AirPlay 2 och HomeKit såväl som för både Google Assistant och Alexa.

”LG är djupt engagerat i att förse konsumenterna med en enastående tittarupplevelse. Med LG 8K OLED och NanoCell TV vet kunder att de får framtidssäkra produkter som kommer ge en fantastisk bildkvalitet oavsett format”, säger Park Hyoung-sei, vd för LG Home Entertainment Company.

LG:s nya 8K-modeller för 2020 kommer att premiärvisas i företagets monter (#11100, Central Hall, Las Vegas Convention Center) på CES 2020 mellan 7 och 10 januari. Följ #LGCES2020 på sociala medier för att ta del av LG:s nyheter och aktiviteter under CES.

Relaterade Artiklar