Hem NYHETER Säljstart för Huaweis premiumlaptop MateBook X

Säljstart för Huaweis premiumlaptop MateBook X

Publicerat av: Redaktionen

Huawei MateBook X, det senaste tillskottet i MateBook-familjen, börjar nu säljas i Sverige.

Säljstart för Huaweis premiumlaptop MateBook X 2

Säljstart för Huawei MateBook X

Huawei MateBook X har seriens unika estetik och lanseras med flera förbättringar gällande portabilitet, innovation och användarupplevelse. Nya MateBook X finns i butik från den 19 oktober och kommer i två olika färger – Forest Green och Silver Frost.

Ultrabärbara Huawei MateBook X väger bara ett kilo och mäter endast 13,6 mm på den tjockaste delen. Den har en konstruktion av magnesium och aluminium med en slät ytterfinish som kombinerar elegant stil med funktion. Varje interaktion med datorn sker smidigt och med en storlek på 13 tum passar den lätt i vilken väska som helst, alltid redo. Precis som på hela Huawei MateBook-serien kan man enkelt komma igång med ett knapptryck då ditt fingeravtryck säkert sparas och förenklar uppstart och inloggning.

Nya MateBook X har en skärmupplösning på 3K och en helt ny LTPS-panel som ger högre ljusstyrka och bättre färgåtergivning utan att minska batteritiden. För att ytterligare höja upplevelsen har MateBook X en full-view display som går hela vägen ut till kanten, utan synliga ramar runt glaset. Bildskärmen har multitouch-funktionalitet med geststöd, till exempel Fingers Gesture Screenshot, som låter användare snabbt ta en skärmbild genom att svepa nedåt på skärmen med tre fingrar, lika enkelt som det är på en smartphone.

Den uppskattade funktionen Huawei Share har ytterligare förbättrats och möjliggör samarbete mellan Huaweis smartphones och datorer. När en mobil är ansluten till Huawei MateBook X integreras mobilskärmen på den bärbara datorns skärm via ett bild-i-bild-fönster. Förutom enkel filöverföring med drag-och-släpp, gör funktionen att datorn kan öppna och redigera filer direkt på användarens mobil. Instant Hotspot ger snabb och enkel åtkomst till internet via internetdelning.

Med en 10:e generationens Intel Core-processor och 16GB RAM tillsammans med Windows 10 Pro levererar MateBook X den prestanda som krävs för att stödja en smidig upplevelse för produktivitets- och multimedia-användning. Stödet för Wi-Fi 6 framtidssäkrar och säkerställer snabb och stabil internet-anslutning även på platser med mycket nätverkstrafik.

Priser och tillgänglighet

Säljstart för nya MateBook X är den 19 oktober. Datorn kommer i två olika färger: Forest Green och Silver Frost. Specifikationer och priser enligt nedan:

  • MateBook X Forest Green – i5-10210u/16GB/512GB/WiFi 6/Touch/MateDock2/Windows 10 Pro. Rekommenderat cirkapris är SEK 16 990 inklusive moms.
  • MateBook X Silver Frost – i5-10210u/16GB/512GB/WiFi 6/Touch/MateDock2/Windows 10 Pro. Rekommenderat cirkapris är SEK 16 990 inklusive moms.

Relaterade Artiklar