Säkra elsparkcyklar från Dott utmanar i sista stund på Stockholms gator
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Säkra elsparkcyklar från Dott utmanar nu i sista stund på Stockholms gator

Säkra elsparkcyklar från Dott utmanar nu i sista stund på Stockholms gator

Publicerat av: Redaktionen

Om några månader avslutas utvärderingen av elsparkcykelbolag i Stockholm.

Beslutet från Stockholms stad kommer att begränsa antal leverantörer och elsparkcyklar drastiskt.

Dott kommer därför att placera ut 1500 elsparkcyklar och lansera sin tjänst i Stockholm för att hinna ge stockholmarna en chans att välja ett säkert, hållbart och tryggt alternativ.

Dott, med huvudkontor i Amsterdam, levererar redan mikromobilitet till flera europeiska storstäder och lanseras nu i Stockholm. Bolaget ser framförallt att de kan bidra med en mer pålitlig service för alla dem som vant sig vid att snabbt, enkelt och miljövänligt kunna ta sig fram i en urban miljö. Genom att ställa ut många elsparkcyklar hoppas man att alla ska hinna testa Dotts säkra elsparkcyklar. Utvärderingsprocessen av Stockholms stads olika leverantörer utgår från olika faktorer som användningsfrekvens och hur förarna väljer att parkera.

”Dott handlar om trygghet, säkerhet och hållbarhet för alla europeiska storstäder vi är verksamma i. Jag hoppas att stockholmarna kommer att ge våra elsparkcyklar en chans under utvärderingsprocessen som nu pågår. På bara några månader bestäms vilka operatörer som får vara kvar i Stockholm”, säger Cedric Borglund Janson, Area Manager Stockholm, Dott

Säkerhet och pålitlighet för alla som rör sig i trafiken är högsta prioritet för Dott. Mjukvaran begränsar hastigheten till 20 km/h och håller koll på zoner med nedsatt fart samt förbjudna gator och torg samtidigt som förarna erbjuds flera digitala förarkurser i Dotts app. Elsparkcyklarna skiljer sig från konkurrenterna med stora hjul samt bak- och framljus, blinkers och tre bromsar.

Säkra elsparkcyklar från Dott utmanar i sista stund på Stockholms gator

Ett tätt samarbete med Stockholms stad och trafikkontoret garanterar att tjänsten utvecklas i samklang med stadens behov och egna planer. Det är också Dotts egna specialister som lagar och underhåller elsparkcyklar för att upprätthålla högsta möjliga duglighet i trafiken. Hittills har detta möjliggjort en livslängd för scootrar på hela fem år. En cirkulär strategi gör också att man återanvänder och lagar delar i största möjliga mån samtidigt som man använder 100% förnybar el för både elsparkcyklar och underhållsfordon.

Alla Stockholmare ska ha möjlighet att testa Dotts säkra elsparkcyklar under de månader som återstår av Stockholm stads utvärderingsprocess. Därför är också priserna sänkta till 2,50 kr/minut med en upplåsningsavgift på 10 kr. Dagspass och månadspass kan köpas för 79 kr respektive 399 kr.

Relaterade Artiklar