Hem NYHETER Bolt satsar på elsparkcyklar i Göteborg

Bolt satsar på elsparkcyklar i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Transporttjänsten Bolt lanserar nu möjligheten att hyra elsparkcyklar i Göteborg via företagets app. Elsparkcyklarna kommer att finnas tillgängliga på en rad olika platser i de centrala delarna av staden till att börja med.

Bolt satsar på elsparkcyklar i Göteborg 3För några veckor sedan var Stockholm först ut i Sverige med elsparkcyklar från Bolt på sina gator och i fredags kom de även till Oslo. Nu har turen kommit till göteborgarna att ges möjlighet att åka prisvärt på elsparkcyklar med utbytbara batterier. Under lanseringsperioden kostar det två kronor per minut att använda elsparkcyklarna och upplåsningsavgiften är fem kronor. Det finns heller ingen minimumavgift, vilket innebär att Bolt erbjuder Göteborgs mest prisvärda elsparkcyklar som man kan hyra för tillfället.

Elsparkcyklarna ägs av Bolt och kommer att finnas tillgängliga på en rad olika platser i staden från och med idag. Det innebär att Bolt kan erbjuda både taxiresor och sina egna elsparkcyklar i en och samma app för boende i Göteborg.

– En stad mår bra av en mångfald av fordonstyper och vi är övertygade om att vissa resor i Göteborg görs effektivast med elsparkcykel istället för med bil. Elsparkcyklar bidrar även till att göra våra städer grönare samtidigt som det minskar biltrafiken, inte minst om de används som ett alternativ till en kort biltur, säger Nils Wijkmark, regionchef norra Europa på Bolt och själv bördig från Göteborg.

Inför lanseringen har Bolt arbetat med Göteborgs stad för att tillse att alla krav som ställs är uppfyllda innan lanseringen. Man kommer även lägga energi på att förmedla kunskap till användarna i Göteborg om hur man på ett säkert sätt bäst använder företagets elsparkcyklar.

– Vi sätter alltid säkerheten först. Ett exempel på detta är att vi var den första plattformen som erbjöd ett träningsläge i appen som begränsar hastigheten på elsparkcykeln till 15 kilometer i timmen. Vi uppmanar därför nybörjare att nyttja denna möjlighet, säger Nils Wijkmark.

 

Relaterade Artiklar