Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Säkerhet i fokus när Huawei AppGallery utökas med Freja eID

Säkerhet i fokus när Huawei AppGallery utökas med Freja eID

Publicerat av: Redaktionen

Huawei AppGallery fortsätter att växa med svenska appar.

Säkerhet i fokus när Huawei AppGallery utökas med Freja eID 3Nu har turen kommit till Freja eID, en e-legitimation från Verisec som låter användaren att säkert komma åt onlinetjänster, göra elektroniska underskrifter, identifiera sig själv till andra privatpersoner och kontrollera vem som får tillgång till personuppgifter.

Freja eID bygger på avancerad och beprövad säkerhetsteknik som används av banker och myndigheter över hela världen för att hantera elektroniska identiteter, skydda känslig data och uppfylla regelverkens krav.

– Som en utmanare på marknaden för e-legitimering gillar vi mångfald. Att det nu finns en tredje, större aktör med en egen appbutik tror jag kommer att bidra med mer innovation och fler utvecklingsmöjligheter för mobila tjänster. Huawei har redan visat prov på detta, inte minst gällande den flexibilitet och servicenivå de visat i att hjälpa oss komma ombord på plattformen.

Freja eID är en e-legitimation för alla och därmed också en självklarhet att vi ska finnas för alla Huawei-användare, säger Johan Henrikson, vd på Verisec.

Arbetet med att få Freja eID på plats i AppGallery har gjorts i samverkan mellan Verisecs och Huaweis lokala svenska team och med ett högt fokus på säkerhet. Huawei har lokala team i alla de länder där man har verksamhet för göra det enkelt för företag och organisationer att anpassa sina appar till AppGallery. Därtill finns 3000 kodare internationellt från Huawei som stödjer de lokala teamen för att hålla hög fart i integrationen och för att verifiera de olika säkerhetsnivåer som olika appar kräver. För Verisec och Freja eID är naturligtvis säkerheten den enskilt viktigaste parametern och en avgörande faktor för att appen ska kunna ta plats i appbutiken.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Freja eID till Huawei AppGallery. Det är ett viktigt steg för oss i vår ambition att erbjuda säkra lösningar till våra kunder. Det har varit en mycket smidig process och ett bra exempel på hur vårt lokala team samarbetar med företag för integration till vår plattform. Det ska vara enkelt, smidigt och säkert, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group.

Arbetet med Huaweis AppGallery har pågått intensivt under en period och intensifierats nu när flaggskeppstelefoner som Huawei Mate Xs och P40-serien har börjat levereras i Sverige. De är den första generationen produkter som börjat säljas med Huawei AppGallery. Ett AppGallery som numera innehåller ett flertal svenska appar och fler publiceras i rask takt. Bland de svenska apparna märks, förutom BankID och Swish, bland annat KRY, Hitta.se, Biluppgifter, Telldus Live! mobile, TV-matchen, Karma, Storytel, Nextory och Truecaller.

Internationellt laddas nu också appar för sociala medier, kartor och spel med mera upp i Huaweis AppGallery. Därtill kan användaren via sin browser skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen. De allra flesta företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag en mobilanpassad websida som till stor del fungerar precis som appen.

Relaterade Artiklar