Så hittar du de bästa prylarna på Internet
Hem PRODUKTNYHETERHETA PRYLAR Så hittar du de bästa prylarna på Internet

Så hittar du de bästa prylarna på Internet

Publicerat av: Redaktionen

Ska du lägga ner tid och pengar på en produkt vill du förstås säkerställa att den kommer att vara värd det.

Så hittar du de bästa prylarna på Internet 2Det är inte lätt att avgöra om en produkt fungerar som den ska bara genom att titta på bilden som finns online. Hur kan du då veta om kläderna passar, om soundbaren har bra ljudkvalitet, eller hur länge batteriet på rakapparaten räcker? Denna miniguide kommer att förse dig med tips och tricks som du kan tillämpa för att hitta de bästa varorna på Internet.

Säg till exempel att du vill ha en soundbar. Du kan googla ordet “soundbar” – och resultatet kommer att bli en lång lista olika länkar om soundbars, från olika länder och på olika språk. Ett alldeles för stort omfång för dig som bor i Stockholm och kanske vill hitta något i en svensk butik eller som kan levereras till Sverige. Hur ska du då göra för att skräddarsy resultatlistan till dina behov?

Använd längre sökord

Vill du få upp resultat på svenska kan du addera ett äkta svenskt ord till sökordet, till exempel ”bästa soundbar”. Du kommer då att se en ändring i resultatlistan: länkarna som kommer upp är på svenska, och produkterna levereras i Sverige. Ju fler ord du lägger till, desto mer specifik din sökan kommer att vara, och detta kommer att hjälpa dig att hitta fram snabbare. Vet du vilket märke eller vilket genomsnittligt pris du vill betala? Lägg till detta också: bland resultaten kommer produkten för dig säkert att finnas. Nu är det bara att välja – men det kan vara svårare än det låter.

Titta, läs, jämför

Produkten kan se bra ut på bild, men hur vet du att den är äkta innan du köper hem den? Det är här recensionerna uppfyller sin viktiga roll: genom att läsa vad andra användare tyckt och tänkt om produkten, kan du avgöra om pris, modell och hållbarhet passar dig. Det bästa är att läsa bäst-i-test recensioner: då har man köpt olika modeller och märken av samma produkt och ställt dem mot varandra för att jämföra dem. Där kan du läsa om hur de olika varianterna presterat, och vad som är positivt och negativt hos var och en. I exemplet ovan kan du söka på ”bästa soundbar test” för att få upp flera artiklar som beskriver olika modeller, samt hjälper dig veta vad du behöver vara uppmärksam på när du ska köpa en ny produkt.

På säljarens hemsida kan du ofta välja att läsa vad andra köpare tyckt om den modell som fallit dig i ögat. Ta dem med en nypa salt: finns det en dålig kommentar och flera positiva beskrivningar betyder det inte nödvändigtvis att produkten är dålig. Har däremot alla kommentarer en negativ antydan bör du kanske se upp för produkten.

Det finns fler än ett bra val

De olika produkttest som finns på nätet kanske pekar på en eller två produkter som de valt ut som bäst i test. Detta betyder inte att produkten kommer att passa just dig: kom ihåg att de som kommit på andra eller tredje plats är inte nödvändigtvis dåliga, och i vissa fall kanske de passar bättre till dina behov än den första. Gruva dig inte över valet när du kommit så här långt, utan sortera bort produkterna du inte vill ha genom att kolla funktionalitet, hållbarhet och pris. Resten är en smaksak!

Relaterade Artiklar