Så vill svenskarna ha sin TV
Hem UNDERSÖKNING Så här vill svenskarna ha sin TV

Så här vill svenskarna ha sin TV

Publicerat av: Redaktionen

TV:n – vår ständiga följeslagare genom livet.

Att ha en TV är för många en självklar del av hemmet.

Men precis som att en soffa kommer i olika storlekar, färg och form, väljs även TV:n efter tycke och smak. Samsung Nordic har undersökt nordbornas preferenser vad gäller TV, varav 1000 svenskar, och vad som känns viktigt för prylen som har en sådan central plats i våra hem.

TV:n har för många en naturlig plats i hemmet, men det är inte alltid lika självklart hur TV:n ska placeras och var. Nordborna i undersökningen är överens om att vardagsrummet är det självklara valet, tätt följt av sovrummet. Var femte svensk respondent vill dessutom placera sin TV i köket, vilket är högst bland samtliga nordbor. När det kommer till att bestämma hur TV:n ska monteras uppger de allra flesta nordbor att den ska väggmonteras.

  • I dag finns TV-apparater som passar olika behov och smak. På Samsung erbjuder vi allt från traditionella TV-apparater till mer unika varianter som passar alla typer av rum. Vår The Frame kan exempelvis både monteras på väggen, placeras på en bänk, samt sättas på ett stativ, säger Magnus Nilsson, Produktchef på Samsung

Så vill svenskarna ha sin TVNär det kommer till vad man prioriterar vid ett TV-köp är fortfarande bildkvalitén det absolut viktigaste för samtliga nordbor i undersökningen. Närmare var fjärde svensk tycker dessutom att ljudkvalitén och att TV:n är av en slimmad och stilren design är viktigt. När det kommer till hur ofta man väljer att byta ut sin TV ligger finländarna i topp, de byter ut sin TV var 3–5 år. Resterande nordbor byter TV var 6–9 år.

Så hanterar du TV-kablarna

Sladdtrassel och synliga sladdar är något som är ett problem för många TV-användare. Enligt undersökningen vill hela sex av tio svenskar att TV-kablarna ska vara gömda och inte synliga alls, vilket övriga nordbor håller med om.

För att slippa sladdkaoset kan man med hjälp av Samsungs One Connect Box samla alla anslutningar och enkelt med en enda kabel leda dessa upp till skärmen.

Magnus Nilsson, Produktchef på Samsung i Sverige ger fem tips på hur man enklast undviker sladdkaoset

  1. Kabelsamlare

En kabelsamlare är enkel att installera och döljer effektivt kablarna. Kabelsamlarna finns i olika utformningar och kan matcha väggar för en ren och stilfull miljö hemma. En kabelsamlare gör även hemmet tryggare för både barn och husdjur.

2.Kabelkanal som skugglist

Här används en sladd som dras längs en vägg upp till taket, och på så sätt upplevs mer diskret. Kanalen ska föras upp i ett hörn och vidare längst kanalerna i taket.

3.Kabelkanaler på socklarna

Genom att montera en smyglist på utsidan eller ovansidan av sockellisten går det att diskret trolla bort sladdarna. Den upplevs som mer diskret om den dras runt alla sockellister för att skapa en enhetlig känsla.

4.Gömda bakom sockellisterna

Det finns olika sätt att dra sladdarna under listen. Det går att på olika sätt sätta in kanaler i beslagen så varje kabel har sin egen kanal. Här drar man först kablarna och klickar sedan fast sockeln.

5.I väggen

Går du i renoveringstankar? Det går nämligen att gömma kablar och sladdar bakom gipsskivor samt infrästa i väggen. Det går att göra spår i väggen, fylla den med tomrör och sladdarna och sedan fylla igen med bruk för en slät och fin yta. Kom ihåg att diametern på rören skall klara att passa kablarnas kontakter.

 

Relaterade Artiklar