Så undviker du att bli lurad under Black Friday
Hem NYHETER Så här undviker du att bli lurad under Black Friday

Så här undviker du att bli lurad under Black Friday

Publicerat av: Redaktionen

50%! Årets största rea! Endast idag!

 Rubrikerna som lockar till köp är svåra att missa så här års.

Black Friday är ett fenomen som härstammar från USA och infaller efter högtiden Thanksgiving. Black Friday är i år den 26 november och reorna håller på under hela veckan, som går under namnet Black Week.

Men hur billigt är det egentligen? Så här ser du till att inte bli lurad eller utsatt för bedrägeri under Black Friday!

  • Så undviker du att bli lurad under Black FridaySe till att hemsidan är äkta

Även om hemsidan är skriven på svenska finns det risk att den inte är äkta utan istället skapad för att håva in betalningen utan att skicka någon produkt. Om du inte känner igen företaget är det smart att kolla upp kontaktuppgifter och kundomdömen.

  • Är priset för bra för att vara sant?

Då kan det röra sig om en piratkopierad vara. Fejkade produkter blir allt vanligare i e-handeln, framförallt skor, kläder och solglasögon. Även smink och elektronik ska man vara noga med eftersom de kan innehålla farliga ämnen eller fatta eld. Undvik kopior enklast genom att handla på kända hemsidor.

  • Fall inte för dopade reor

Du kan även bli lurad av välkända företag eftersom priser ofta smyghöjs under hösten så att reapriset framstår som ännu billigare. Kolla flera hemsidor för att se att rabatten är så bra som den utlovar.

  • Håll koll med en Kreditbevakning

Om du råkat handla via en oäkta e-handel finns det ökad risk för att bli ID-kapad så att fler köp eller lån kan göras i ditt namn. Tryggsams tjänst Kreditbevakning varnar dig direkt med SMS vid risk för bedrägeri. Om köp eller lån inte gjorts av dig hjälper Tryggsams handläggare till med att bestrida kraven.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>