Så förbereder sig Bring inför Black Friday och julhandeln
Hem E-HANDEL Så förbereder sig Bring inför årets Black Friday och julhandeln

Så förbereder sig Bring inför årets Black Friday och julhandeln

Publicerat av: Redaktionen

För ett år sedan hanterade Bring fler paket än något annat år tidigare.

Hittills i år har paketvolymen ökat med 35 procent jämfört med föregående år – och förväntningarna inför årets Black Friday och julhandel är höga.

Stora paketmängder väntas, och Bring har tagit till flera åtgärder för att leverera snabbt och med en god kvalitet under årets mest hektiska period.

– Vi är väl förberedda inför Black Friday och jul. Med nya sorteringsmaskiner har vi ökat maskinkapaciteten på våra terminaler med hela 70 procent, samtidigt som vi tagit in mer personal och utökat med fler paketombud. Men framförallt har vi förra årets erfarenhet med oss. Vi klarade förra årets högsäsong väldigt bra, och årets förberedelser har handlat om att finslipa rutinerna. Nu väntar den roligaste tiden på året, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

När barnen är i skolan, levereras paket till ombuden

Så förbereder sig Bring inför Black Friday och julhandelnInför högsäsongen har Bring utökat med fler bilar och chaufförer för att kunna leverera paket så snabbt som möjligt. Förutom att ta in fler bilar och chaufförer har man också valt att etablera ett nytt samarbete. En nyhet för i år är att Samtrans, som skjutsar skolbarn till och från skolan, även kommer leverera paket till ombud under november och december. När barnen är lämnade på skolan hämtar Chauffören från Samtrans upp paket på Brings terminal, och levererar hos de ombud som passar bra in i den befintliga rutten. När paketen är levererade blir chauffören och bilen återigen skolskjuts.

– Samtrans har som allra mest att göra på morgon och eftermiddag, när barnen ska skjutsas till och från skolan. Däremellan kommer de kunna leverera paket till några av våra ombud som passar bra in i den befintliga rutten. På så sätt utnyttjar vi de bilar som redan kör dessa sträckor, säger Matilda Adelborg.

– Vi är glada över att vi har möjlighet att som komplement till vårt ordinarie samhällsuppdrag bistå Bring med kapacitet och bemanning för att säkra kvalitén på leveranserna under denna intensiva period, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

 

 

Relaterade Artiklar